• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • A CRESCUT PREȚUL LAPTELUI la poarta fermei! CÂȚI LEI PE LITRU pot obține CRESCĂTORII ROMÂNI!

    agrointeligenta.ro -

    Prețul laptelui la poarta fermei a crescut considerabil, anunță crescătorul ilfovean de vaci Holstein, Costel Caraș. Producătorul îi avertizează pe colegii crescători să nu accepte preșuri mici la lapte întrucât în acest moment, pe piața europeană, există o cerere mare în comparație cu producția și laptele disponibil.

    „Prețul laptelui la poarta fermei a crescut foarte mult. Toate contractele se încheie pe un preț între 1,6-1,8 lei pe litru plus bonusuri la grăsime și proteină. Mulți cumpărători de lapte plătesc în avans”, spune Costel Caraș, care are un mesaj clar pentru colegii fermieri: ”Nu vă lăsați păcăliți!”.

    Crescătorul de vaci din Brănești, județul Ilfov, îi avertizează pe ceilalți fermieri și cu privire la ”speritorile” cu care procesatorii ar putea să încerce să contracteze laptele la un preț mai mic. ”Sperietoarea: nu vreți cum vrem noi, procesatorii, aduce lapte de-afară, nu mai ține. În toată Europa prețul laptelui a crescut foarte mult. Vă încurajez ca mai bine să aruncați laptele o perioadă, decât să acceptati un pret sub 1,6 lei/litru. Dacă faceți asta, succesul este garantat. Orice compromis ne afectează pe toți. Eu, începand cu 15 septembrie, nu voi vinde laptele sub 1,8 lei/litru”, a anunțat Costel Caraș pe pagina sa de Facebook.


    Te-ar mai putea interesa

    Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro

    Ultimele știri

    Prețul mieilor după Paști. Oierii mizează pe cererea venită pentru export Înghețată din lapte de porc – inovația unui fermier olandez Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare