• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șeful ANSVSA și ministrul Agriculturii au participat la o întâlnire de lucru a procesatorilor de lapte din România

    Roxana Dobre -

    Discuții importante privind industria laptelui din România, președintele ANSVSA și ministrul Agriculturii, alături de procesatori. Discuțiile s-au purtat joi, 20 martie când cei doi oficiali au participat la o amplă întâlnire de lucru a membrilor APRIL (Asociația Patronală Română din Industria Laptelui), la care au fost prezente 27 de companii ce reprezintă peste 60% din laptele procesat în România.

    Anunțul privind discuțiile care s-au purtat ieri, joi – 20 martie, a fost făcut în mediul online atât de Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL) cât și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). 

    Citiți și: Dorin Cojocaru, APRIL: Febra aftoasă este extrem de contagioasă, se transmite inclusiv prin curenții de aer!

    Dialog deschis între autorități și industria laptelui

    ANSVSA a informat în mediul online că pe 20 martie, președintele Autorității, dr. Alexandru Bociu, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, au participat la o amplă întâlnire de lucru a membrilor APRIL (Asociația Patronală Română din Industria Laptelui), la care au fost prezente 27 de companii ce reprezintă peste 60% din laptele procesat în România.

    Conform sursei citate, discuțiile au vizat provocările actuale din Filiera Laptelui, iar președintele ANSVSA a avut un rol activ în identificarea soluțiilor și menținerea unui standard ridicat de calitate.

    Principalele puncte atinse de președintele ANSVSA:

    „Deși industria se confruntă cu costuri crescute în ceea ce privește energia, transportul și salariile, iar facilitățile fiscale au fost eliminate, obiectivul principal rămâne menținerea unui standard ridicat de calitate”, a subliniat președintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu.

    ANSVSA mai notează că întâlnirea s-a desfășurat într-un climat deschis și profesionist, cu un dialog transparent între autorități și mediul privat, reconfirmând angajamentul comun pentru o industrie a laptelui sigură, eficientă și competitivă.

    Citiți și: ANSVSA – 20 de ani de activitate. Alexandru Bociu, ANSVSA: Proiect de digitalizare pe fonduri europene, aviz pozitiv!

    Dorin Cojocaru, APRIL: Am tot respectul si aprecierea față de MADR și ANSVSA pentru sinceritate și transparență

    Și Dorin Cojocaru, președintele APRIL, a anunțat pe pagina sa de socializare că joi a organizat un Grup de Lucru pentru a găsi soluții pentru viitorul Industriei Laptelui din România.

    ”A fost asemănător cu o ședință de ”TopManagement a unei companii private” pentru că economia națională trebuie tratată ca și ”compania noastră privată”! Costuri, randamente, productivitate, predictibilitate, competivitate în UE și piețe internaționale! Am tot respectul și aprecierea față de MADR și ANSVSA pentru sinceritate, transparență și suportul acordat industriei si filierei laptelui! Știu că sunt cârcotași care vor găsi mii de defecte, dar sunt cei care comentează ”pe la colțuri” fără să cunoască problemele din profunzime! Puteți bârfi cât vreți, dar numai orbii nu văd susținerea primită din ultimii trei ani! Dumnezeu dă, dar nu bagă și în sac!”, a transmis Cojocaru.

    Acesta a detaliat că la grupul de lucru organizat ieri s-a vorbit despre provocările prezentului dar mai ales ale viitorului. ”Lipsa predictibilității în afaceri a devenit principalul dușman al dezvoltării industriei în România și Europa. Ieri am căutat soluții. ”3 soluții și o recomandare!” Aceasta este deviza mea în colaborările și parteneriatele pe care le-am avut și le am. Mulțumesc celor prezenți ieri la grupul de lucru! Mulțumesc domnule ministru Florin Barbu (MADR), mulțumesc domnule președinte Alexandru Bociu (ANSVSA), vă mulțumesc stimați colegi membrii APRIL! Restul sunt detalii…”, a mai arătat președintele APRIL.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier german: ”Fără muncitorii din România, nu am avea ce mânca”. Oferta sa: 3.000 de euro brut, pe lună Județul cu cea mai valoroasă suprafață de pajiști din țară Soiul de cireșe care a trecut cu bine de îngheț și va avea producție normală în livada lui Gelu Bogdan

    Ultimele știri

    Arătură, minim-till sau no-till? Rezultate obținute după 5 ani în ferma sa de sătmăreanul Bekes Arnold Agro Kar, un distribuitor de utilaje agricole din Ucraina, își va lansa propria linie de tractoare Comisia Europeană promite sprijin financiar pentru fermierii afectați de febra aftoasă