• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Preț cireșe românești. Ing. Marius Roman: La noi în fermă nu va scădea sub 25 lei/kg

    Roxana Dobre -

    Prețul cireșelor românești, în plin sezon de recoltat, direct din fermele pomicole. Ing. Marius Roman, fondatorul Pepinierei Roman a anunțat cum pot cumpăra consumatorii cireșe autohtone direct din plantația sa din localitatea Coșereni, județul Ialomița.

    Prețul unui kilogram de cireșe achiziționate din ferma pomicolă a lui Marius Roman este în prezent 30 de lei pe kilogram, fie că acesta este cules direct de consumatori din pomi sau este cumpărat de la poarta livezii, cules deja de personalul plantației. Pomicultorul vinde toată producția doar direct către consumatorii finali și a refuzat să lase loc samsarilor care i-au oferit și 7-8 lei/kilogram.

    Citiți și: Paradisul Cireșelor și-a deschis porțile! Vizitatorii pot mânca fructe pe săturate și să își culeagă cireșe pentru acasă

    În plantația de la Cosereni se află 15 soiuri de cireși, în diverse stadii de maturare

    Marius Roman: În prezent vindem cireșele cu 30 de lei/kilogram

    Dr.ing. Marius Roman, fondatorul Pepinierelor Roman a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că prețul cireșelor de la poarta fermei sale din localitatea Coșereni, județul Ialomița este în prezent 30 de lei pe kilogram, preț care s-a menținut de la debutul campaniei de cules din 18 mai.

    ”Noi am început recoltatul pe data de 18 mai și am pornit cu prețul de 30 lei per kilogram, fie că vorbim de fructe recoltate de noi cu grijă și valorificate la poarta fermei, fie pe campaniile ”Culege singur” în care vin clienții și culeg pe ales cât doresc după ce mănâncă pe săturate. Noi le punem la dispoziție și la discreție un produs de foarte bună calitate, proaspăt din soiuri foarte valoroase, ceea ce este foarte important  pentru că de aici vine și calitatea. Eu zic că este un preț corect. Anul trecut s-au vândut toate fructele și din păcate nu am avut cantitatea care se dorea pentru că se știe că producția a fost mai slabă atunci. Dar important este că producătorii care au plantații moderne iau în calcul și costurile  pentru înființarea unei astfel de livezi care se ridică la circa 100.000 euro, ca să nu mai vorbim că plantația va intra pe rod economic abia după circa 4-5 ani de la plantare și pe fiecare an, pe fiecare hectar sunt costuri undeva între 5.000-6.000 sau chiar 8.000 euro, de la întreținerea solului la tăieri, fertilizări, paza, utilaje etc.”, a spus pomicultorul.

    Citiți și: Early Lory, soiul de cireș care rodește în mai și are o producție mare la hectar

    Fructele din Paradisul Cireșelor nu vor scădea sub prețul de 25 lei/kilogram

    Marius Roman a estimat că în acest an fructele care sunt vândute din livada de la Coșereni nu vor scădea sub 25 lei/kilogram. ”Exact cum am spus acums e vând cu 30 de lei/kilogramul și estimez că nu vom scădea sub 25 de lei până terminăm recoltul în lua iulie”, a spus pomicultorul.

    Aceasta a spus că deși a primit numeroase oferte de la intermediari a preferat să vândă fructele direct către consumatori.

    ”Au venit și cu oferte de 7-8 lei  pe kilogram că ei îmi cumpără 2-3 tone. Noi am preferat să ne organizăm și să investim astfel încât să putem derula și aceste campanii ”Culege singur” și preferăm să interaționăm cu oamenii, să aducem bucurie copiilor și să vindem și la un preț corect. Am avut tot felul de evenimente în livadă de la zi onomastice, la finalul anului școlar, etc. Noi ne-am dorit mult să eliminăm partea aceasta de intermediari și de aceea am gândit un plan de investiții chiar aici în livadă. Ca să înțelegeți acum orice beneficiar care vine la noi nu ne oferă mai mult de 10, 12, 14 lei, dar de multe ori chiar și sub 10 lei, deși vorbim de producții de calitate. Adică unii oferă sume derizorii mai mult în bătaie de joc. Adică au fost persoane care ne-au oferit și 7 lei, 8 lei pe kilogram, au spus că ne iau 4-5 tone dar ei nu se gândesc că nici nu ai cu cine să recoltez 5 tone într-o zi pentru că un om nu poate recolta mai mult de 60-80 kg pe medie/zi. Iar recoltatul te poate duce chiar și 4-5 lei pe kilogram pe zi dacă adunăm toate costurile pe care le avem cu un om”, a mai spus ing. Marius Roman pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.


    Te-ar mai putea interesa

    Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro

    Ultimele știri

    Fermierii care nu respectă programul angajaților își vor pierde subvențiile APIA Fermierii cer să poată folosi pășunile pentru instalarea panourilor fotovoltaice Krone lansează pe piață o serie de remorci agricole pentru camioane