• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ce subvenții pot obține fermierii în luna martie

  Roxana Dobre -

  Ce subvenții pot obține fermierii, producătorii agricoli, în luna martie. Beneficiarii de subvenții pot cere în prima lună de primăvară mai multe scheme de ajutor care le aduc bani în plus pe hectar sau cap de animal.

  Luna martie este o perioadă foarte activă atât pentru funcționarii APIA cât și pentru fermieri. Pe lângă cererea unică, ce se va depune după jumătatea lunii martie, fermierii pot solicita o serie de ajutoare de stat și de minimis.

  Citiți și: Oficial: APIA amână startul campaniei de cereri pentru subvenții cu cel puțin două săptămâni

  Termene pentru fermieri în luna martie

  Subvenții la APIA, în luna martie: se depune cererea de plată pentru campania 2024 

  APIA a anunțat oficial că amână campania de primire a cererii de plată cu circa 2 săptămâni, de la 1 martie la 15 martie. Fermierii au însă la dispoziție aplicația IPA Online și pot digitiza deja suprafețele pentru care vor cere subvenții.

  ”Pentru a veni în sprijinul fermierilor, APIA a pus la dispoziția acestora aplicația IPA Online prin care pot face modificări/actualizări ale cererilor unice depuse, sector vegetal, fără a avea posibilitatea de a închide cererile și a le aproba, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024”, se precizează într-un comunicat al agenției. Aplicația pentru subvenții se poate accesa AICI.

  Astfel, campania de primirea a cererilor va urma să fie prelungită cu perioada de ”întârziere” cu care aceasta va începe. Directorul APIA, Cornel Turcescu a dat asigurări că această decalare nu va afecta plățile aferente campaniei 2024, respectiv avansul pentru subvenții care va începe la 16 octombrie și plata finală care este programată pentru 2 decembrie.

  Citiți și: Subvenții APIA – o nouă listă la plată cu peste 10.000 de fermieri

  Termene la APIA în luna martie. Ce ajutoare de stat și de minimis pot cere beneficiarii de plăți

  Fermierii pot cere la APIA o serie de ajutoare și subvenții care se achită din bugetul de stat dar și bani europeni. Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune ce bani puteți cere pentru ferma dvs. prin APIA:

  – 8 martie: termen pentru subvenția de 100 euro/ha. Fermierii mai pot cere până la 8 martie grantul direct destinat producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în cuantum de 100 euro/ha. Cererile de acordare se depun la Centrele locale/județene ale APIA, respectiv Centrul APIA din Municipiul București, pe a căror/cărui rază teritorială a fost depusă cererea de plată aferentă anului 2023. Pe larg despre condițiile schemei aici: MADR demontează intoxicările: Subvenția de 100 euro/ha se acordă TUTUROR fermierilor eligibili!

  – 14 martie: termen pentru crescătorii de porci și păsări. Crescătorii au termen până la 14 martie să depună la APIA, cereri de solicitare aferente schemei de ajutor de stat pentru susținerea activitații crescătorilor din sectorul suin și avicol în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se depun/transmit la Centrele Judeţene ale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti pe raza cărora își au sediul social sau unde au depus cererea de plată pentru Măsura 14 sau DR 06. Despre această plată Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Subvenția APIA pentru porci și păsări a fost adoptată de Guvern. Ajutor de 280.000 euro/fermă

  – 21 martie: termen pentru subvenția de 100 euro/cap de vacă sau bivoliță. În sectorul zootehnic, fermierii mai pot cere până la 21 martie cereri de solicitare aferente schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, pentru pierderile aferente perioadei 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Cererile și documentele justificative se depun/ transmit la Centrele judeţene/locale ale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, însoțite și de declarația pe propria răspundere că nu se află în reorganizare, lichidare sau faliment, la data de 24 februarie 2022. Pe larg despre această subvenție, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Subvenția de 100 euro pe vaci/bivolițe în 2024: condiții, acte necesare, termen plată

  – 24 martie: termen pentru intervenția DR-06 – Bunăstarea animalelor. Fermierii au termen până la 24 martie să depună la APIA cereri de plată pentru intervenția DR-06 – Bunăstarea animalelor Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul Planului Strategic PAC 2023—2027.

  Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit și costurile suplimentare suportate de fermieri și are forma unei plăți anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM). Completarea și depunerea cererii se efectuează exclusiv electronic, de către beneficiar, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro – secțiunea DR 06 – Bunăstarea animalelor, conform procedurii deja cunoscute. Pe larg despre această subvenție, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Termen la APIA pentru crescătorii de animale care primesc plăți compensatorii: 24 martie

  Termene la DAJ, pentru fermieri

  Termene la Direcțiile Agricole în luna martie. Ce subvenții pot solicita fermierii

  O serie de subvenții importante pentru fermierii le pot solicita în luna martie se derulează prin Direcțiile Agricole. Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune ce plăți puteți solicita în luna martie prin DAJ-uri:

  Luna martie: se depun cererile pentru subvenția de 200  euro/ha la cultura de cartof. Pe tot intervalul lunii martie fermierii pot cere la Direcțiile Agricole subvenția la cartof. Campania de primire a cererilor se va încheia la 20 mai. Pentru a obține sprijinul financiar, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha inclusiv și să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha, până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere. Pe larg despre această subvenție, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Fermierii pot depune cererile pentru subvenția anuală de 200 euro la hectar

  Luna martie: se depun cererile pentru avans la programul Tomata și Usturoiul. Fermierii au la dispoziție luna martie și pentru a depune la DAJ cererile pentru ajutorul de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite la culturile de tomate și usturoi.  Subvenția care se achită în premieră în avans este de 1.500 euro pentru 1000 mp/beneficiar – la cultura de tomate în spații protejate și 1.500 euro/ha/beneficiar – la cultura de usturoi. Depunerea cererilor și a documentelor justificative se va face până la data de 12 aprilie 2024, inclusiv, la cultura de tomate în spații protejate și până la data de 19 aprilie 2024, inclusiv, la cultura de usturoi. Despre această schemă pe larg aici: Avans de 1.500 euro/ha pentru cultivatorii de usturoi – condiții, acte necesare

  Luna martie: se depun cererile pentru plata de 25 de lei/familia de albine. Un alt program aprobat de Guvern și care urmează să fie publicat și în Monitorul Oficial este destinat crescătorilor de albine. Apicultorii vor avea termen 30 zile lucrătoare să ceară banii, începând cu ziua următoare intrării în vigoare a ordonanței de urgență. Pe larg despre această subvenție, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Guvernul a aprobat subvenția de 25 lei pe familia de albine. Cererile se depun la DAJ

  O altă schemă pregătită de MADR este destinată crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița. Aceasta însă de abia a fost publicată în dezbatere publică pe  site-ul MADR și are nevoie de aprobarea Guvernului și publicare în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare de aceea rămâne de văzut dacă cererile se vor depune din luna martie. Crescătorii vor avea la dispoziție 30 zile lucrătoare să ceară banii,  începând cu ziua următoare intrării în vigoare a ordonanței de urgență.


  Te-ar mai putea interesa

  Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha Furtuni puternice cu grindină anunțate astăzi de ANM. Codul roșu de caniculă – menținut!

  Ultimele știri

  Sprijin pentru micii producători! DAJ Giurgiu redeschide piața volantă! Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Egiptul și Algeria – achiziții masive de grâu din Rusia, Ucraina și Bulgaria