• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primii tineri care primesc teren de la stat în acest an. Record nou de cereri la ADS!

    Roxana Dobre -

    Teren pentru tineri 2023! Agenția Domeniilor Statului (ADS) a anunțat că a finalizat analiza celor 96 de dosare de tineri fermieri care au depus cereri pentru teren în arendă de la stat, în prima sesiune a programului din 2023. Conform datelor transmise de agenție, numărul final de tineri fermieri care vor primi teren este de 61.

    Agenția Domeniilor Statului a anunțat vineri, 23 iunie, că a finalizat analiza celor 96 de dosare care au fost depuse în cadrul Programului Tineri Fermieri, care oferă terenuri agricole și neagricole în arendă cu prioritate tinerilor până în 40 de ani.

    ”Din cele 96 de dosare depuse, 61 sunt eligibile și pot trece în etapa următoare. Solicitanții eligibili vor fi notificați de ADS”, se arată în informarea publicată de agenție.

    ADS a anunțat că numărul de tineri fermieri aplicanți pentru program reprezintă un rezultat istoric. Un număr de 96 de fermieri s-au înscris în intervalul 15-26 mai, la Agenția Domeniilor Statului (ADS), pentru Programul Tineri Fermieri, care aduce suprafețe agricole și neagricole arendate cu prioritate fermierilor până în 40 de ani. Agenția a scos la licitație 128,43 de teren neagricol și 916,37 de hectare de teren agricol.

    Citiți și: Teren ADS pentru tineri 2023 – a început depunerea cererilor. Se acordă maxim 50 ha/persoană!

    Teren de la stat, pentru tinerii fermieri

    George Sava, director ADS: În cazul a doi oferanți pe loc, se va face licitație pentru terenuri

    George Sava, directorul ADS a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO  că în cazul situațiilor în care sunt doi ofertanți pentru același teren, instituția va face licitația unde va câștiga arenda cea mai mare oferită de fermieri.

    ”Daca sunt doi ofertanți pe un teren se face licitație. Va câștiga arenda cea mai are”, a punctat șeful ADS.

    În prezent ADS nu a anunțat care va fi nivelul de la care va porni licitația pentru arenda terenurilor dar aceasta va fi stabilită pentru fiecare suprafață în parte, în funcție de categoria de folosință și de coeficienții de majorare ai redevenței minime, conform factorilor favorizanți ai exploatației.

    Citiți și: George Sava, ADS: ”Categoria de folosință a terenurilor reprezintă o mare problemă”

    ADS va pregăti o a doua sesiune până la finalul verii

    Directorul ADS a anunțat pe pagina de socializare a instituției, că va fi organizată și o a doua sesiune pentru tinerii fermieri, până la finalul verii 2023.

    ”Ținând cont de cererea crescută și de interesul din partea tinerilor fermieri pentru acest program, vom pregăti o a doua sesiune până la finalul verii. Dezvoltăm agricultura românească!”, a fost mesajul transmis de acesta.

    Reamintim  că fermierii au putut opta doar pentru suprafețele pe care ADS le-a declarat libere de alte contracte iar terenurile se găsesc pe raza a 15 județe. Chiar dacă legea permite fermierilor să concesioneze până la 50 de ha, în unele zonele suprafața disponibilă nu atinge acest nivel. În plus, o condiție obligatorie este ca solicitantul să aibă domiciliul pe raza județului unde este situat terenul.

    Lista documentelor obligatorii dar și a terenurilor disponibile le găsiți aici: Teren ADS tineri fermieri: Lista suprafețelor libere în fiecare județ. Cererile se depun din 15 mai

    Informaţii suplimentare se pot obţine la tel 021/405.35.35; 021/405.35.45 – Direcția Administrare Patrimoniu – Serviciul Contractare și Acționariat din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului Bucureşti.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români