• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Substanța ILEGALĂ cu care se forțează coacerea roșiilor în numai 6 ore, vândută pe internet!

    agrointeligenta.ro -

    Substanța interzisă pe piața europeană și care forțează tomatele să se înroșească în numai 6 ore, este comercializată în continuare pe platformele de anunțuri online. Ethrel, stimulatorul de coacere ilegal în România, dar și în restul Uniunii Europene, se vinde ”la negru” cu prețuri ce pornesc de la 60 de lei pentru flaconul de 100 ml, cu aplicare de 1 ml la 1 litru de apă.

    Reporterii au descoperit anunțul pe un cunoscut site de mică publicitate, după ce acesta fusese distribuit și pe paginile de legumicultori de pe Facebook. Comerciantul avea user creat din 2008 și avea mai multe anunțuri, dar numai cel cu Ethrel viza substanțe interzise. Restul anunțurilor trădează însă faptul că este vorba despre o persoană care desfășoară și activități agricole sau are legătură cu acest sector.

    De precizat că reporterii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au raportat acest anunț către platformă, iar la numai câteva ore, acesta a fost înlăturat. Cel mai probabil, utilizatorul care folosea pseudonimul ETR a fost obligat să își dezvăluie numele adevărat, așa că restul anunțurilor mai pot fi vizualizate la userul Cristian N., cu locația aleasă Florești, județul Gorj. Înainte, utilizatorul ETR preciza că este din București. În continuare, la profil figurează un anunț privind comercializarea produselor pentru utilizare în legumicultură, dar nu se mai face mențiune cu privire la Ethrel.

    Cum recunoști o roșie tratată cu Ethrel?

    Legumicultorii care apelează la coacerea chimică a tomatelor sunt cei care se grăbesc să iasă cu recolta pe piață. Stropirea roșiilor cu Ethrel face ca și cea mai necoaptă tomată verde să capete culoare roșie, comercială, într-un interval foarte scurt. În cazul produsului ”forte”, efectul este de la 6 la 24 de ore. Deși roșiile par coapte, înauntru ele rămân lemnoase, cu semințe nedezvoltate și cu gustul de necopt. Sustanța este considerată ca fiind una cu risc pentru sănătate, astfel că a fost interzisă pe piață de mai mulți ani.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță temperaturi scăzute, dar și vijelii și căderi de grindină Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri

    Ultimele știri

    Prețul mieilor după Paști. Oierii mizează pe cererea venită pentru export Înghețată din lapte de porc – inovația unui fermier olandez Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare