• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • România, țara fără nici un producător de lapte condensat: Totul ce punem în cafea este de import!

    agrointeligenta.ro -

    Sunt mulți români care beau laptele doar în cafea. Și atunci îl cumpără în varianta de lapte condensat, care, la noi în țară, este importat în proporție de 100%. Cu alte cuvinte, o nișă consistentă de piață este lăsată producătorilor și brandurilor din afară pentru că noi, în ultimii ani, am pierdut toate fabricile care produceau lapte praf.

    Motivul pentru care nici un producător român nu face lapte condensat este unul destul de simplu: cel adus din afară are un preț de valorificare foarte scăzut, uneori chiar mai mic decât costul cu care acest produs s-ar face în România.

    “Laptele condensat se comercializează în două variante: sub formă de capsule și în sticluțe de 100 ml. A existat o perioadă în care, singurul producător român care făcea un astfel de produs era Lactag (companie din județul Argeș – n.r.). Este o nișă de piață care merge foarte bine în străinătate, dar mai puțin în România”, a declarat pentru Super-Hrana.ro Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).

    Mai multe informații despre potențialul laptelui condensat pe piața din România puteți citi pe www.super-hrana.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță temperaturi scăzute, dar și vijelii și căderi de grindină O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid

    Ultimele știri

    Prețul mieilor după Paști. Oierii mizează pe cererea venită pentru export Înghețată din lapte de porc – inovația unui fermier olandez Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare