• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Controale în forță ale ANSVSA: Tone de carne și sute de mii de ouă confiscate. Se fac verificări și în trafic

    Roxana Dobre -

    Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a demarat un program de inspecții, la nivel național. Sunt vizate unitățile de comercializare a peștelui, abatoare, carmangerii, restaurante, fast-food-uri, cantine, brutării și patiserii, unități de catering, depozite alimentare, centre de prelucrare a laptelui, piețe agroalimentare, supermarketuri, unități mobile de vânzare, precum și în trafic.

    ANSVSA a anunțat astăzi, marți – 8 aprilie printr-un comunicat care sunt primele rezultate ale controalelor veterinarilor desfășurate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. Autoritatea a precizat că verificările tematic vor continua și în perioada următoare.

    Citiți și: Val de controale ANSVSA în morărit și panificație!

    Controale ANSVSA în luna aprilie

    Controale majore ale ANSVSA 

    Autoritatea a anunțat că în perioada 24 martie – 7 aprilie a desfășurat, la nivel național, o serie de controale oficiale care au vizat verificarea respectării condițiilor sanitare veterinare în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale.

    Verificările au fost efectuate în unități de comercializare a peștelui, abatoare, carmangerii, restaurante, fast-food-uri, cantine, brutării și patiserii, unități de catering, depozite alimentare, centre de prelucrare a laptelui, piețe agroalimentare, supermarketuri, unități mobile de vânzare, precum și în trafic.

    Citiți și: Val de controale ANSVSA. Cine este vizat de verificări

    Ce au descoperit inspectorii de la ANSVA în urma controalelor

    Conform ANSVSA în total, au fost efectuate 5.025 de controale oficiale. Ca urmare a neconformităților constatate, inspectorii ANSVSA au aplicat următoarele măsuri:

    – 621 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.402.422 de lei;
    – 303 avertismente;
    – 29 de Ordonanțe de suspendare a activității (OSA);
    – 21 de Ordonanțe de interzicere a activității (OIA);
    – reținerea oficială a unei cantități totale de 13.720,63 de kg de carne (de pasăre, porc, vită), pește, produse din carne și lactate, precum și 693.822 de bucăți de ouă.

    Printre principalele neconformități identificate se numără:

    – Etichetarea necorespunzătoare a produselor;
    – Lipsa actualizării programului de autocontrol;
    – Nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de depozitare și prelucrare a alimentelor;
    – Utilizarea ambalajelor, ustensilelor și recipientelor în stare insalubră;
    – Lipsa documentelor de trasabilitate;
    – Nerealizarea acțiunilor obligatorii de Dezinsecție, Deratizare și Dezinfectare (DDD);
    – Comercializarea produselor alimentare cu termen de valabilitate depășit.

    Controalele tematice ale ANSVSA sunt în desfășurare, iar rezultatele finale vor fi comunicate în perioada următoare. ”Recomandarea ANSVSA pentru consumatori: achiziționați produse alimentare destinate consumului doar din unități sau spații care funcționează sub control sanitar veterinar”, a mai transmis autoritatea.

    Pentru sesizarea neregulilor în domeniul siguranței alimentare, cetățenii pot apela gratuit, din orice rețea de telefonie, Call Center-ul ANSVSA: 0800.826.787.


    Te-ar mai putea interesa

    Suprafața de teren agricol deținut de străini în fiecare județ Ce pomi fructiferi se taie în luna aprilie Județul cu cea mai valoroasă suprafață de pajiști din țară

    Ultimele știri

    Arătură, minim-till sau no-till? Rezultate obținute după 5 ani în ferma sa de sătmăreanul Bekes Arnold Agro Kar, un distribuitor de utilaje agricole din Ucraina, își va lansa propria linie de tractoare Comisia Europeană promite sprijin financiar pentru fermierii afectați de febra aftoasă