• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Agriculturii Florin Barbu: Am avut o colaborare foarte bună cu COPA-COGECA. Fermierii UE pun presiune pe miniștri

    Angelica Lefter -

    Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a dat asigurări că atât timp cât se va afla la șefia ministerului va asigura continuitatea prezenței fermierilor români la masa discuțiilor europene prin plata cotizației la COPA-COGECA. Totodată, ministrul a subliniat că a avut o colaborare foarte bună cu organizația fermierilor de la nivel european.

    Prezent la conferința de presă organizată de Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC), cu ocazia împlinirii a 5 ani de activitate, astăzi, luni – 10 februarie, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a răspuns întrebărilor fermierilor și jurnaliștilor. La întrebarea dacă s-a simțit sprijinit de COPA-COGECA în demersurile sale în ceea ce privește negocierile cu instituțiile europene, oficialul a răspuns ferm că este mulțumit de colaborarea foarte bună cu COPA-COGECA.

    Citiți și: AAC la COPA-COGECA, la Bruxelles: Apel pentru sprijinirea fermierilor români care au suferit pierderi în acest an

    Ministrul Agriculturii, mulțumit de relația cu COPA-COGECA

    Șeful de la Agricultură a punctat, în răspunsul său, că a fost sprijinit de COPA-COGECA în demersurile sale în fața Comisiei Europene. Mai mult a subliniat că sunt necesare uneori presiuni către oficialii europeni pentru a-i putea sprijini real pe fermieri.

    ”Da, am avut o colaborare foarte bună cu COPA-COGECA, vă spun de ce. Pentru că la un moment dat am identificat în anumite negocieri la nivelul Comisiei Europene, mai mulți miniștri, care pe bună dreptate, din partea lor, nu prea vor să deranjeze pe la Comisia Europeană. Fiecare ministru are o abordare clară, mergi și discuți de anumite probleme și dacă ții de scaun, că mâine nu vei mai fi ministru al Agriculturii, niciodată n-o să reușești în viață. Cine ține de scaun și nu se duce și nu se ceartă cu nimeni și nu face ceva pentru fermieri și să mai mergi și cu bocancul în față, pentru că așa se spune pe românește, să știți, cine ține de scaunul de ministru al Agriculturii, nu va reuși niciodată și în niciun minister din România. Cine va ține de scaun să rămână acolo 5 ani de zile ministru al Agriculturii, așa cum rămâne, că n-a făcut nimic pentru Agricultură, sunt, da”, a menționat ministrul Florin Barbu.

    Citiți și: Copa-Cogeca cere clarificări privind Dialogul Strategic privind viitorul agriculturii în UE

    Florin Barbu: ”O să plătesc în continuare taxa de participare a fermierilor la COPA-COGECA”

    Mai mult, ministrul de resort a ținut să precizeze că în continuare fermierii români vor avea reprezentativitate la nivelul COPA-COGECA, fiind dispus să plătească în continuare taxa de participare atât timp cât se va afla la conducerea acestui sector.

    ”COPA-COGECA, prin discuțiile pe care le avem, se duc ei, fermierii, se duc și pun ei presiune pe miniștrii lor. Asta este relația pe care trebuie să o avem și este obligatorie ca în continuare să avem reprezentativitate la nivel de COPA-COGECA. Atunci când am mișcat protestul cu 4%, să eliminăm condiționalitățile de a lăsa pârloagă, să știți că datorită României și a colegilor, mulți cei din Alianță (n.r Alianța pentru Agricultură și Cooperare), s-au mișcat cei din Belgia, Germania, și au ieșit în stradă. Pentru că noi ne-am opus, eu n-am vrut să votez anumite lucruri până nu ne dădeau derogare pe acest aspect și modificare de Regulament, iar colegii din Alianță s-au dus la nivelul COPA-COGECA și au făcut discuții cu toți miniștrii care se aflau acolo și am reușit lucrul acesta împreună cu ei. Acesta este secretul. Și am să-i susțin în continuare și o să le plătesc taxa de participare tot timpul cât voi fi ministru al Agriculturii”, a mai declarat ministrul Florin Barbu.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii trebuie să anunțe primăria cu 48 de ore înainte de a stropi. Stuparii, obligați să ia acordul fermierilor pentru a amplasa stupii Județul cu cea mai valoroasă suprafață de pajiști din țară Oierul Ioan Suciu anunță că vinde 200 de litri de lapte de oaie pe zi: ”Prețul de criză, ca peste tot! 10 lei litrul!”

    Ultimele știri

    Arătură, minim-till sau no-till? Rezultate obținute după 5 ani în ferma sa de sătmăreanul Bekes Arnold Agro Kar, un distribuitor de utilaje agricole din Ucraina, își va lansa propria linie de tractoare Comisia Europeană promite sprijin financiar pentru fermierii afectați de febra aftoasă