• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un val de ger cuprinde România. Județele unde temperaturile vor scădea la -20 de grade

    agrointeligenta.ro -

    Temperaturile scad și mai mult în următoarele zile. Cele mai afectate județe vor fi cele din estul Transilvaniei, aciolo unde, în timpul nopții, temperaturile vor scădea până la minus 20 de grade Celsius.

    „Vorbim de ger local în Transilvania, în Moldova, adică temperaturi sub -10 grade. De asemenea, prin dealurile din sud și din sud vor fi temperaturi ușor sub -10 grade și într-adevăr, în următoarele două nopți, în estul Transilvaniei, la polul frigului, așa cum știm, vom atinge temperaturi până spre -20 -18 grade”, a anunțat duminică dimineață meteorologul ANM Mihai Timu, la Digi24.

    Valul de ger va rămâne deasupra României toată săptămâna. Abia spre finalul acesteia, vremea dă semne că se va mai încălzi. „Atunci s-ar putea să crească un pic temperaturile, dar sunt semnale că o masă de ae rece din nou va pătrunde pe Europa și este posibil după săptămâna viitoare din nou să avem o pătrundere mai rece”, a continuat meteorologul, precizând că prognoza se poate schimba.

    În ceea ce privește zăpada, Mihai Timu a spus că până spre mijlocul săptămânii viitoare, precipitații vor fi foarte puține „în principal fulguieli prin estul, sud-estul teritoriului, după care s-ar putea să avem mai multe precipitații în mare parte din țară, sub toate formele”.

    Prognoza meteo pentru duminică, 9 februarie

    Vremea va fi rece, exceptând regiunile intracarpatice unde valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei, iar noaptea va fi ger local în Transilvania și Moldova și pe alocuri în zonele subcarpatice din sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile estice și sud-estice, dar numai izolat vor fi fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări mai ales ziua în sudul Banatului (rafale de 50…60 km/h), dar trecător și cu viteze mai reduse și în Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -20…-18 grade în depresiunile Carpaților Orientali și -3…-1 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Izolat va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

    Prognoza meteo pentru luni, 10 februarie

    Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul precedent și vor caracteriza în continuare o vreme rece în regiunile estice și sud-estice, geroasă dimineața și noaptea local în Transilvania și Moldova și pe alocuri în zonele subcarpatice din sud. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopții, exceptând estul țării unde vor fi înnorări temporare și izolat posibil fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe
    litoral și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, iar cele minime între -19…-17 grade în depresiunile Carpaților Orientali și -4…-2 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cu totul izolat va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

    Prognoza meteo pentru marți, 11 februarie

    Vremea se va menține rece în regiunile estice, geroasă dimineața și noaptea, mai ales în depresiuni.Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în extremitatea sud-estică a teritoriului, unde izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 9 grade, iar cele minime între -16…-14 grade în depresiunile Carpaților Orientali și -3…-1 grad pe litoral și în Dealurile de Vest.

    Prognoza meteo pentru miercuri, 12 februarie

    Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -15…-13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și -2…0 grade pe litoral și în Dealurile de Vest


    Te-ar mai putea interesa

    Samsarii au dat lovitura înainte de sărbători – au cumpărat ceapă verde de la producători și au vândut-o la prețuri mari în piețe Fermierii trebuie să anunțe primăria cu 48 de ore înainte de a stropi. Stuparii, obligați să ia acordul fermierilor pentru a amplasa stupii Ruperea florilor la căpșuni pentru o producție mai mare. Metoda pas cu pas

    Ultimele știri

    Arătură, minim-till sau no-till? Rezultate obținute după 5 ani în ferma sa de sătmăreanul Bekes Arnold Agro Kar, un distribuitor de utilaje agricole din Ucraina, își va lansa propria linie de tractoare Comisia Europeană promite sprijin financiar pentru fermierii afectați de febra aftoasă