• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Biosfera Agrii 2025. Încă o substanță activă iese de pe piață. Fermierii o mai pot folosi până pe 24 noiembrie

    Angelica Lefter -

    Încă o substanță activă importantă pentru fermieri este scoasă de pe piață la nivel european. În cadrul evenimenului Biosfera Agrii 2025 ce a avut loc în perioada 29-31 ianuarie la Poiana Brașov, Sergiu Pop, Marketing Manager Bayer Culturi horticole pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, a semnalat celor prezenți – distribuitori, reprezentanți ai fitofarmaciilor și fermieri, că din această vară va fi scos de la comercializare orice produs ce conține Metribuzin.

    Substanța activă Metribuzin este la acest moment în componența unuia dintre cele mai apreciate erbicide selective și sistemice de pe piață – Sencor 600 SC. Cu omologare pentru culturile de cartof, tomate și soia, produsul este unul pe care fermierii se bazează în combaterea a peste 10 buruieni: Știr sălbatic (Amaranthus retroflexus), Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Busuioc sălbatic (Galinsoga parviflora), Mușetel (Matricaria chamomilla), Troscot (Polygonum aviculare), Rocoină (Stellaria media), Trei frați pătați (Viola arvensis), Muștar sălbatic (Sinapis arvensis), Susai (Sonchus arvensis), Iarbă bărboasă (Echinochloa crus-galli), Hirusor (Poa annua), Iarba vântului (Apera spica-venti).

    ”Metribuzin se va retrage. Am venit cu această informare ca să știți și dumneavoastră și să vă pregătiți stocurile ca să puteți să vindeți până în momentul în care tot procesul este legal. Produsul își va pierde certificatul începând cu 24 mai, dar dumneavoastră, ca distribuitori și fitofarmacii, aveți dreptul să îl vindeți, până în data de 24 august, iar fermierii îl mai pot folosi până în 24 noiembrie. Acum, nu cred că mai aplică cineva în perioada aceea, că nu se face cultura cartofului în toamnă, dar important este că acoperim anul 2025. Pentru viitor, compania Bayer are produsul Challenge 600 SC, care are omologare nu doar pe segmentul de cartof, are omologare și pe legume, un erbicid cu aplicare chiar și în postemergență la culturi cum sunt țelina, ceapa și combate un spectru larg de buruieni dicotile și în același timp o parte de monocotile”, a spus Sergiu Pop, Marketing Manager Bayer – Culturi horticole România, Bulgaria și Moldova.

    Decis Trap – soluția de la Bayer pentru cireșele bio

    În prezentarea susținută în cadrul conferinței Biosfera, eveniment organizat anual de compania Agrii, reprezentantul Bayer a pus accentul pe noua generație de produse, în special produse biologice și care pot fi utilizate și pentru culturile ecologice. Astfel, unul dintre acesta este foarte cunoscut pomicultorilor – Decis Trap.

    ”Vă rog să nu uitați de acest produs, care nu trebuie să lipsească din fitofarmaciile dumneavostră. Există clasa de consumatori care doresc bio și mai ales pentru că suntem mari consumatori de cireșe, acestea ajung de multe ori să conțină un nivel ridicat de reziduuri. Decis Trap este un produs care nu afectează și nu influențează conținutul de reziduuri în fructe, din contră, vă ajută să aveți o cantitate cât mai redusă. Consumatorii dumneavoastră, clienții, de obicei vin cu solicitarea: am nepoței, se coc cireșele, dați-mi ceva să fie bio, să poată să mănânce din cireșe. Decis Trap este o soluție care va combate musca cireșelor, 100 de capcane pe ha, o capcană la 100 de metri pătrați”, a precizat Sergiu Pop.


    Te-ar mai putea interesa

    Samsarii au dat lovitura înainte de sărbători – au cumpărat ceapă verde de la producători și au vândut-o la prețuri mari în piețe Fermierii trebuie să anunțe primăria cu 48 de ore înainte de a stropi. Stuparii, obligați să ia acordul fermierilor pentru a amplasa stupii Soiul de cireșe care a trecut cu bine de îngheț și va avea producție normală în livada lui Gelu Bogdan

    Ultimele știri

    Arătură, minim-till sau no-till? Rezultate obținute după 5 ani în ferma sa de sătmăreanul Bekes Arnold Agro Kar, un distribuitor de utilaje agricole din Ucraina, își va lansa propria linie de tractoare Comisia Europeană promite sprijin financiar pentru fermierii afectați de febra aftoasă