• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Val de aer polar cu temperaturi de până la -10 grade Celsius

    Angelica Lefter -

    Val de aer polar, temperaturi cu minus dimineața, chiar și până la -10 grade Celsius. Abia pe la prânz, vremea se încălzește, menținându-se în media acestei perioade din an. Valul de aer polar care se apropie și se va instala deasupra țării noastre va aduce cu el și temperaturi chiar mai scăzute.

    Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în această săptămână, în majoritatea zonelor temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și -5 grade Celsius, mai coborâte, până spre -10 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali, potrivit România TV.

    Citiți și: Vreme bună pentru agricultură: Umiditate optimă în sol, temperaturi în scădere

    Un val de aer polar va străbate România (zcj.ro)

    ANM: Cum va fi vremea miercuri – 6 noiembrie

    Vremea va fi predominant frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil în vestul ţării şi mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi uşor mai ridicate faţă de ziua anterioară, cu precădere în jumătatea de est a teritoriului, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice datei şi se vor încadra între 9 şi 16 grade; minimele termice vor fi cuprinse între -10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 7 grade în Dealurile de Vest. La începutul şi sfârşitul intervalului, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

    ANM: Cum va fi vremea joi – 7 noiembrie

    Vremea se va menţine predominant frumoasă şi se va încălzi faţã de intervalul anterior în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 8 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă.

    ANM: Cum va fi vremea vineri – 8 noiembrie

    În jumătatea de est a ţării, valorile termice diurne vor scădea faţă de ziua precedentă, cerul se va înnora treptat şi pe spaţii restrânse, cu precădere în Moldova, vor fi ploi slabe, iar în Carpaţii Orientali precipitaţii mixte. În celelalte regiuni, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil, iar ziua vor fi temperaturi în general mai ridicate decât cele specifice perioadei. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificãri în est şi sud-est, precum şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 18 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -2 şi 6 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri în regiunile vestice şi izolat în restul teritoriului se va semnala ceaţă.

    ANM: Cum va fi vremea sâmbătă – 9 noiembrie

    Valorile termice diurne vor scădea în majoritatea zonelor, dar în special în regiunile sudice şi sud-vestice, astfel că la nivelul întregii ţãri vor fi apropiate sau uşor sub normele perioadei. Cerul va fi variabil în vest şi nord-vest, dar va avea înnorări în celelalte regiuni. În sudul şi în estul teritoriului probabilitatea pentru ploi locale va fi ridicată, iar la munte pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu uşoare intensificări în regiunile sudice şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -2 şi 7 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă.

    ANM: Cum va fi vremea duminică, luni și marți – 10,11, 12 noiembrie

    Valorile termice se vor situa în general în jurul normelor climatologice. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată la începutul intervalului în regiunile sudice, iar la sfârşitul acestuia în cele nordice; la munte vor fi posibile trecător precipitaţii mixte, potrivit ANM.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro

    Ultimele știri

    Plăți APIA. Reguli noi pentru subvenția pe hectarul de pajiște Subvenții APIA. Noile reguli pentru rotația culturilor pe terenurile eligibile S-a înființat Consiliul European pentru Agricultură și Alimentație, cu rol de consiliere a Comisiei