• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Marsat și Zetor asigură cofinanțarea pentru fermierii care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene

    Roxana Dobre -

    Două companii importante și-au unit forțele pentru a ajuta fermierii să acceseze fondurile europene dedicate achiziției de utilaje agricole. Este vorba despre compania Marsat fondată de fermierul Vasile Balcan și de Zetor România, o companie fondată, de asemenea, de fermieri. Cele două branduri puternice vor pune la dispoziția fermierilor care vor să acceseze submăsura 4.1 ”Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1 diverse pachete de finanțare pentru banii europeni. Din informațiile obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO ghidul final al submăsurii va fi lansat în această săptămână.

    Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat deja compania Marsat are pregătit un program prin care vine în sprijinul fermierilor care au nevoie de bani pentru avansul care este necesar pentru sbmăsura 4.1. Astăzi, luni – 3 iunie, Vasile Balcan, fondatorul Marsat, a avut o întâlnire cu Marius Monenciu – Director național de vânzări Zetor, cei doi punând la punct un parteneriat prin care în cadrul ofertei lansate de Marsat pot fi cumpărate și utilaje de la Zetor.

    ”Noi eram deja  distribuitori ai utilajelor Zetor iar astăzi am punctat practic cum ar trebui să lucrăm cu ei, ce oferte vom scoate pentru beneficiarii submăsurii 4.1 ”Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1, asigurând toată gama de utilaje de la tractoare la mașini agricole. Noi practic prin parteneriatul cu Zetor vom derula un proiect menit să sprijine fermierii prin a le asigura cofinanțarea, cei 30%  sau 50% depinde cât o să fie, prin contracte de furnizare cereale, care poate să fie ca durată de la 1 la 3 ani de zile”, a spus Vasile Balcan.

    Acesta a subliniat că ghidul pentru submăsura de achiziție a utilajelor pentru ferme este așteptat cu nerăbdare iar din cele mai noi informații din piață, obținute și de Agrointeligența-AGROINTEL.RO AFIR va lansa în această săptămână documentul final pentru fermieri.

    ”Eu mă aștept să fie multe solicitări de finanțare și de accesare a acestei submăsuri pentru că este nevoie mare de susținere și a fermelor mijlocii și mai ales mici care poate nu au frecvent ocazia de a primi astfel de finanțări. E adevărat că în ultima perioadă nu a existat o astfel de submăsură ci cam în prim-plan au fost fermele mari”, a mai punctat Vasile Balcan.

    Utilaje la prețuri avantajoase, cofinanțare asigurată pentru accesarea proiectului cu fonduri europene

    La rândul său, Marius Monenciu – Director național de vânzări Zetor a explicat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că împreună cu compania Marsat a stabilit un parteneriat privind colaborarea pentru submăsura 4.1.

    ”Noi colaborăm cu Marsat încă din 2009 iar acum noutatea este că am stabilit împreună o serie de pachete pentru fermieri având în vedere submăsura 4.1 având în vedere că domnul Balcan vine cu partea de cofinanțare cu plata în cereale a finanțării. Am făcut niște pachete speciale pentru submăsura aceasta, cu tractoarele și utilajele comercializate de către Zetor care să fie convenabile pentru fermieri, în condiții mai bune de plată.  În pachete sunt incluse utilajele noastre cât mai competitive pe piață și la prețuri avantajoase.  Negocierile cu compania Marsat au vizat mai ales utilajele care sunt cel mai des solicitate pentru zona Moldovei, adică Neamț, Iași, Botoșani și Bacău de unde domnul Balcan preia cereale”, a spus reprezentantul Zetor.

    Directorul național de vânzări al Zetor a informat și cum pot obține fermierii interesați ofertele susținute de Marsat și Zetor. ”După lansarea ghidului, fermierii vor putea solicita informații direct la Marsat sau reprezentantul Zetor din zona Moldovei care va colabora îndeaproape cu colegii de la Marsat. Vom face un push pentru fermierii care au nevoie de partea de cofinanțare din acele județe să fie achiziționate pachetele prin Marsat. Bineînțeles clienții vor avea posibilitatea de a vedea disponibile expuse la sediul Marsat. Le pot vedea deci fizic, pot solicita informații etc.”, a mai spus reprezentantul Zetor.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”