• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Flori Mînzat: Vindem mieii sacrificați cu 50 de lei/kg, la poarta fermei

  Angelica Lefter -

  Prețul mieilor se menține și oierii sunt cei care, în această perioadă, culeg roadele muncii lor. Flori Mînzat este una dintre cele mai renumite ciobănițe din țară care produce brânză de oaie de calitate, iar în această perioadă are și sute de miei de vânzare. Ea a apreciat că anul acesta este unul favorabil pentru oieri. În această perioadă se pregătește intens pentru sacrificarea mieilor destinați Sărbătorilor Pascale marcate de creștinii ortodocși.

  La stâna ciobăniței Flori Mînzat, din satul Chișoda, comuna Giroc, județul Timiș, sunt disponibili pentru cumpărători aproximativ 400 de miei, iar pentru unii dintre ei avansul a fost deja achitat. La mare căutare, carnea de miel din ferma Mânzat este foarte apreciată de oamenii din zonă și nu numai.

  Citiți și: Crescătorii de oi fac front comun: Nu mai vindem mieii de Paști sub 24 lei/kg în viu

  Flori Mînzat vizitează și fermele altor crescători de ovine din țară

  Ciobănița Flori Mînzat vinde carnea de miel tăiat cu 50 de lei/kg

  Potrivit lui Flori Mînzat, una dintre cele mai cunoscute și puternice femei care practică zootehnie în țara noastră, anul acesta este unul bun pentru oieri. Personal, vinde kilogramul de miel cu 25 de lei în viu și 50 de lei sacrificat, după cum a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  ”Noi am scos autorizație deja pentru punctul de sacrificare și putem tăia mieii începând din 22 aprilie până în 3 mai, conform autorizației. Prețurile, la noi, în viu este 25 de lei kilogramul, iar tăiat 50 de lei/kg de carne de miel. Avem în jur de 400 de miei, avem comenzi deja luate, unii vor să taie în perioada premergătoare Paștelui, de frică să nu cumva să rămână fără, alții în săptămâna Paștelui, dar cele mai multe comenzi sunt pentru joi și vineri – 2-3 mai. Eu nu pot face o recomandare, fiecare cumpără cum dorește, cum au bani. Unii cumpără de pe acum și pleacă cu mielul acasă, să fie siguri că au luat un miel bun din fermă, alții mi-au dat avans să le păstrez mieii. Am vorbit cu oamenii, dar la noi sunt învățați să vină la liber, adică vine omul, își alege mielul, îl tăiem și i-l dăm acasă. Punctul de sacrificare îl avem în fermă”, a menționat Flori Mînzat.

  Citește și: Mieii de Paști din acest an vor fi mai dolofani. Oier: Mielul va trece de 20 de kilograme

  Flori Mînzat: Prețurile pentru carnea de miel vor rămâne constante și nu vor scădea

  Autorizațiile pentru sacrificarea mieilor în ferme sunt temporare, ele fiind actualizate anual. Perioada de sacrificare este relativ scurtă, de doar două săptămâni. În ceea ce privește prețurile, spune fermiera, acestea se vor menține pentru întreaga perioadă.

  ”Avem doar două săptămâni perioada de sacrificare, dar cred că prețurile vor rămâne constante. De scăzut nu au cum să scadă pentru că fermierii au investit mai mult în producția de miei având în vedere că s-au scumpit toate. Pe noi nu ne întreabă nimeni când mergem la magazin dacă suntem dispuși să dăm pe o sticlă de suc 12 lei. Noi tot timpul ne-am gândit la cumpărător, anul trecut a fost 45 de lei kilogramul, mă gândesc că un 10% nu este o scumpire exagerată la carnea de miel din poarta fermei”, a punctat Flori Mînzat, care a menționat că la brânza de oaie nu a început sezonul, iar producția de lapte va fi demarată in forță de săptămâna viitoare.

  În legătură cu zvonurile că mieii ar fi mai mari anul acesta, Flori Mînzat a specificat că nu este o chestiune general valabilă. În ferma sa, cumpărătorii pot găsi miei de la 8 la 18 kilograme.

  ”Vorbesc despre ferma mea, s-a întârziat mult cu fătatul, noi și acum avem oi de fătat. Nu este general că mieii sunt mari, depinde când au fost oile date la montă. Mă întreabă cumpărătorii dacă avem miei și de 8 kilograme, le spun că avem și se miră, pentru că ei au auzit că sunt mari mieii de anul acesta. Am avut în fermă foarte multe fătări gemelare. Chiar dacă n-au fătat când a trebuit, dar au făcut câte doi. Estimez că anul acesta este un an bun pentru noi”, a apreciat crescătoarea de oi, Flori Mînzat, la Agrointeligența – AGROINTEL.RO.


  Te-ar mai putea interesa

  Cum va fi vremea în această săptămână. Anunț de la șefa ANM Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile! Subvenția APIA de 100 de euro – fermierii autorizați, urmează plata în conturi!

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară