• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA 2024: Crescătorii de animale, blocați la depunerea cererii de plată

  Roxana Dobre -

  Subvenții APIA 2024 – fermierii care cresc animale nu pot cere încă subvențiile pentru campania din acest an. Crescătorii de bovine, bubaline, ovine și caprine depun mai târziu cererea de plată chiar dacă la nivel național campania APIA a început oficial din 4 aprilie. Termenul limită pentru acest an este data de 7 iunie, după această dată nemaifiind posibilă depunerea cererilor nici pentru vegetal, nici pentru zootehnie.

  Campania APIA pentru fermierii care au scheme de plată în sectorul zootehnic va începe în circa două săptămâni, conform informațiilor obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO. Ca în fiecare an crescătorii de animale depun mai târziu cererea de plată iar în prezent la APIA pot înregistra solicitările pentru subvenții doar beneficiarii din sectorul vegetal.

  Citiți și: Lista cu subvenții APIA pe care fermierii le pot obține în acest an

  Crescătorii de animale nu pot solicita încă subvențiile pentru campania 2024 (foto: Martin Stefanuți/Facebook)

  Sectorul zootehnic nu poate solicita încă subvențiile APIA

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a aflat că fermierii din sectorul zootehnic nu pot cere încă subvențiile pentru campania de plăți 2024 iar ”deblocarea” modului pentru zootehnie ar putea dura încă două săptămâni. De altfel în fiecare an zootehnia a depus mai târziu cererea de plată la APIA iar în acest an termenul limită este 7 iunie, atât pentru sectorul vegetal cât și cel zootehnie.

  În prezent campania pentru fermierii din sectorul vegetal se deruleză normal iar funcționarii APIA primesc  deja din 4 aprilie cererile pentru acest an. Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).

  Într-un comunicat oficial APIA a informat că ”dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA- Online”.

  Citiți și: Protest: Crescătorii au adus vacile în fața primăriei pentru că li s-a dat prea puțină pășune

  Campania APIA pentru subvenții se încheie la 7 iunie

  Fermierii vor avea termen până la data de 7 iunie să depună la APIA cererile de plată pentru acest an. Cererea pentru subvenții este unică, chiar dacă fermierul lucrează teren și are și exploatație de animale. Schemele care pot fi solicitat pentru sectorul zootehnic sunt următoarele:

  Din bugetul național:

  ● ANTZ 7 – lapte de vacă – plată decuplată de producţie;
  ● ANTZ 8 – carne de vită şi mânzat – plată decuplată de producţie;
  ● ANTZ 9 – ovine şi caprine femele – plată cuplată de producţie.

  Din bani europeni:

  Sprijin cuplat zootehnic pentru venit (SCZV):

  ● PD-21: sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte;
  ● PD-22: sprijin cuplat pentru venit – carne vită;
  ● PD-23: sprijin cuplat pentru venit – bivolițe de lapte;
  ● PD-24: sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine;
  ● PD-25: sprijin cuplat pentru venit– viermi de mătase;
  ● PD-26: sprijin cuplat pentru venit – porumb pentru siloz.

  Ecoscheme:

  ● PD-07: creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte;
  ● PD-08: măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat;
  ● PD-27: Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.


  Te-ar mai putea interesa

  Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp

  Ultimele știri

  Fusilade Forte, de la Nufarm, a distrus buruienile din solele de floarea-soarelui lucrate de Biță Răcman Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre