• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Se încălzește vremea. Cât mai țin ploile

    Angelica Lefter -

    Vremea se schimbă în România, după temperaturi negative, ploi și ninsori la munte, prognoza pentru următoarea perioadă vizează o încălzire treptată. Astfel, potrivit Elenei Mateescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a vremea se va îmbunătăți în România.

    Potrivit prognozei ANM actualizate, din acest weekend, mai precis de sâmbătă, temperaturile la scara întregii țări vor fi cuprinse între 10 grade Celsius până la 17 grade Celsius.

    Citiți și: Alertă de ploi de la ANM. Cantitățile de apă pot atinge 40 l/mp

    Elena Mateescu, ANM: Cele mai ridicate valori vor fi în regiunile extracarpatice

    Conform celor spuse de Elena Mateescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), cele mai ridicate valori vor fi în special în regiunile extracarpatice și minimele pozitive vor urca la 8 – 9 grade Celsius, însă în următoarele zile se vor înregistra precipitații în majoritatea regiunilor.

    ”Din acest weekend, mai precis de sâmbătă, când temperaturile la scara întregii țări vor fi cuprinse între 10 grade Celsius până la 17 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în special în regiunile extracarpatice și minime pozitive, de până la 8 grade Celsius – 9 grade Celsius, comparativ cu ceea ce am avut în ultimele zile. În următoarele două zile vom mai vorbi de ploi în majoritatea regiunilor țării, mai ales pe parcursul nopții și mâine, în majoritatea regiunilor țării, cu valori între 10-15 l/m² la nivel local posibil chiar peste 25-30l/m², iar la altitudini mai mari de 1.200 m să consemnăm precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat, iar în estul Transilvaniei sau o jumătate a nordică a Moldovei, trecător precipitații mixte. Astăzi am consemnat doar 13 grade Celsius, cel mai cald în partea de sud-vest. La Drobeta Turnu Severin, de altfel, în partea de vest și sud-vest valorile au fost cele mai ridicate, 9 – 10 grade Celsius, comparativ, de pildă, cu zona de est a țării, unde în Moldova valorile termice nu au depășit patru 5 grade Celsius chiar și în Capitală doar 7 – 8 grade Celsius. Însă de săptămâna viitoare, din nou, o masă de aer va fi de interes în zona țării noastre și vom vorbi din nou, în special în partea de centru-est, de valori sub 10 grade Celsius la nivelul maximelor”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

    Citiți și: Ploile la control! Câți litri pe metrul pătrat au căzut în diferite județe ale țării

    ANM: Prognoza meteorologică pentru următoarele patru săptămâni

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit meteorologilor, săptămâna următoare temperaturile se vor situa în jurul celor specifice perioadei în care ne aflăm. Ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire, temperaturile estimate fiind mai ridicate decât cele normale până la jumătatea lunii aprilie.

    ANM: Prognoza meteo pentru săptămâna 18 martie – 25 martie 2024

    Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

    Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

    ANM: Prognoza meteo pentru săptămâna 25 martie – 1 aprilie 2024

    Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

    Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, cu un ușor deficit la munte și în nord-estul țării.

    ANM: Prognoza meteo pentru săptămâna 1 aprilie – 8 aprilie 2024

    Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

    Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

    ANM: Prognoza meteo pentru săptămâna 8 aprilie – 15 aprilie 2024

    Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

    Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, conform prognozei ANM.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till