• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ce se întâmplă cu tractoarele pe care RAR le găsește neconforme la ITP

  Angelica Lefter -

  În comuna Mihalț din județul Alba, a avut loc o intensă activitate de identificare și verificare tehnică a tractoarelor agricole și forestiere, în vederea eliberării documentelor necesare pentru înmatriculare sau înregistrare la primărie. Agricultorii au aflat pe loc care este situația utilajelor pe care le folosesc în teren în ceea ce privește starea tehnică.

  Citiți și: Angajații RAR, puși la treabă. Au de verificat într-o comună peste 600 de tractoare

  Tractoarele fermierilor, verificate de RAR

  Deși au mai fost și situații în care proprietarii nu au reușit să prezinte toate documentele necesare, s-a stabilit ca acestea să fie prezentate ulterior de către un delegat al Primăriei.

  ”Munca nu se termină odată cu ziua de vineri a săptămânii pentru fermierii din comuna Mihalț și nici pentru noi, cei care am promis să fim în slujba cetățenilor. Sâmbătă, aproximativ 50 de tractoare agricole și forestiere s-au înscris pentru pentru verificarea tehnică periodică în comuna Mihalț. Astfel că, la primele ore ale zilei am fost prezent în comuna Mihalț alături dl. Flavius Breaz – primarul comunei și dl. Nicolae Râsteiu – Șeful Reprezentanței RAR Alba, pentru a lua parte la activitatea de identificare și verificare tehnică a tractoarelor agricole și forestiere, în vederea eliberării documentelor necesare pentru înmatriculare sau înregistrare la primărie”, a menționat Prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

  Citiți și: Registrul Auto Român (RAR) – anunț de interes pentru fermieri

  Utilajele agricole din comuna Mihalț, județul Alba, verificate la autolaboratorul RAR

  Utilajele cu neconformități la ITP pot fi reverificate de RAR

  La verificările RAR au fost depistate, la fermierii din comuna Mihalț, patru cazuri în care tractoarele au fost neconforme din punct de vedere tehnic. Neconformitățile au fost aduse la cunoștința fermierilor, care au datoria să le remedieze și să se prezinte la o nouă verificare.

  ”Au fost efectuate procedurile de verificare necesare pentru un număr de 38 de tractoare agricole și forestiere pentru care, săptămâna viitoare se vor elibera actele necesare. Deși au mai fost și situații în care proprietarii nu au reușit să prezinte toate documentele necesare, s-a stabilit ca acestea să fie prezentate ulterior de către un delegat al primăriei. De asemenea, au fost și patru cazuri în care tractoarele au fost neconforme din punct de vedere tehnic, aceste neconformități fiind aduse la cunoștința fermierilor care vor avea posibilitatea de a le remedia până la următoarea dată în care autolaboratorul va fi prezent în Mihalț, ocazie cu care se va verifica modul de remediere a acestora. Comuna Mihalț a înregistrat creștere demografică după ultimul recensământ având în prezent peste 3.000 locuitori. Comuna are în total 6.336 hectare din care 3.700 hectare este teren arabil, suprafața cultivată cu porumb fiind de 2.600 hectare. În această comună cu oameni gospodari sunt peste 500 de fermieri care dețin în jur de 420 tractoare, 300 remorci și 25 combine de recoltat. Cu voință și îngăduință, lucrurile se îndreaptă în direcția bună!”, a notat prefectul județului Alba, Nicolae Albu.


  Te-ar mai putea interesa

  Ultima oră de la ANM: Cod Galben de ploi torențiale și grindină emis pentru 13 județe Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Cum va fi vremea în această săptămână. Anunț de la șefa ANM

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară