• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Meteorologii au emis cod galben de ninsori și viscol în mai multe județe, până luni seara

    Angelica Lefter -

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două mesaje de atenționare meteorologică. Ninge din nou în zona montană, iar vântul se va înteți la altitudini mai mari pe parcursul a două zile consecutive.

    Unul dintre mesajele emise de meteorologi vizează un cod Galben de ninsori și intensificări ale vântului în zona montană pentru astăzi, duminică – 4 februarie, de la ora 14:00 până mâine dimineață, luni – 5 februarie, la ora 8:00. Cel de-al doilea mesaj conține, de asemenea un cod Galben, dar și unul Portocaliu de ninsori viscolite, valabile luni – 5 februarie, de la ora 8:00 până la ora 22:00.

    Citiți și: Weekend cu ploi, vânt și ninsori. Șefa ANM a făcut anunțul pentru toată țara

    Cod Galben de ninsori moderate și viscol în zona de munte

    Interval de valabilitate: 4 februarie, ora 14:00 – 5 februarie, ora 8:00
    Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona montană înaltă (la altitudini de peste 1500 m)

    În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, precum și la munte vor fi rafale de 55…70 km/h.

    În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.

    Începând din orele serii, aria precipitațiilor moderate cantitativ (10…15 l/mp) va cuprinde cea mai mare parte a zonei de munte. Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1500 m va ninge.

    ANM: Harta județelor aflate sub influența codului Galben de ninsori duminică – 4 februrie

    Citiți și: Prognoza meteo – luna februarie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

    Cod Galben de intensificări ale vântului

    Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 8:00 – 5 februarie, ora 22:00
    Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte

    Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

    La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

    În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

    La munte vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare, iar local și temporar și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse.

    ANM: Avertizare meteorologică cod Portocaliu de intensificări ale vântului

    Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 8:00 – 5 februarie, ora 22:00
    Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

    În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

    ANM: Harta județelor aflate sub cod Galben și cod Portocaliu de ninsori și viscol, luni – 5 februarie


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till