• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Weekend cu ploi, vânt și ninsori. Șefa ANM a făcut anunțul pentru toată țara

    Roxana Dobre -

    Meteorogii au anunțat într-o prognoză de specialitate cum va fi vremea în februarie, ultima lună de iarnă. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în weekend-ul care urmează vor fi ploi, ninsori și lapoviță în aproape toată țara dar la începutul săptămânii următoare un aer tropical va aduce în România temperaturi de primăvară.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că primul week-end din luna februarie va aduce ploi și lapoviță, urmând ca de luni, 5 februarie vremea să intre într-un proces de încălzire.

    Citiți și: Furtuna Ingunn a ajuns în Europa aducând rafale de vânt de până la 180 de km/h

    Vremea intră într-un proces de încălzire în luna februarie

    Cum va fi vremea în weekend

    Conform meteorologilor, ziua de vineri, 2 februarie, aduce înnorări și ploi slabe. Totuși, în sud și în sud-estul țării soarele își va face simțită prezența, iar la munte vântul va sufla cu putere, în special în zona înaltă din Carpații Orientali, unde vor fi rafale de peste 80 km/h.

    „Deja și pe parcursul nopților consemnăm o creștere a minimelor, pentru că mâine dimineață (n.red vineri dimineața) este posibil să înregistrăm un ecart la scara întregii țări între -5 până la 3 grade, iar la acest sfârșit de săptămână se păstrează această evoluție, fără variații mari de la o zi la alta, aceasta însemnând maxime de 2 grade până la 10-12 grade”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

    Conform acesteia, de duminică vremea va începe ușor să se încălzească. ”De duminică deja vom vorbi de 13 grade, iar debutul săptămânii viitoare, cel puțin prima jumătate, marți, de pildă, este posibil să avem valori între 10 până la 17-18 grade Celsius.  Așa cum arată informațiile la acest moment, putem avea în sudul extrem chiar 19-20 de grade, cu maximă în Capitală marți, de 17-18 grade. Până atunci, însă, mai vorbim și de fenomene specifice datei din calendar, posibile ninsori izolate la munte, asociate și cu intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 60-80km/h”, a spus directorul ANM.

    Prognoza meteo – ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 5 – 12 februarie 

    Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, precum și în regiunile nord-vestice, da și deficitar în cele sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

    Citiți și: Fermierii sunt îngrijorați: Început de an cu deficit de apă în sol în mai multe regiuni

    Prognoza meteo – ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 12 – 19 februarie

    Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului.

    Prognoza meteo – ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 19 – 26 februarie

    Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriu.

    Prognoza meteo – ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 26 februarie – 4 martie

    Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till