• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alertă meteo: Vânt puternic și viscol în mai multe județe din țară până sâmbătă noaptea

    Angelica Lefter -

    Meteorologii au emis două mesaje de atenționare meteorologică de vânt puternic și viscol în mai multe zone din țară. Vremea continuă să fie rece la altitudini mai mari, cu viscol și vânt puternic în zonele de munte.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de cod Galben valabile pentru ziua de astăzi, vineri 26 ianuarie și de mâine, sâmbătă – 27 ianuarie. Ambele avertizări fac referire la intensificări ale vântului ce pot atinge și 110 km/h și viscol, în general în zonele înalte, montane.

    Citește și: Furtuna Isha ajunge și în România cu un val de ninsori puternice

    Harta ANM cu județele care intră sub incidența codului Galben de viscol, vineri – 26 ianuarie

    Citiți și: Vânt puternic, precipitații mixte, polei și viscol. ANM – alertă meteo în vigoare până vineri

    ANM: Avertizare cod Galben de intensificări ale vântului

    Intervalul: 26 ianuarie, ora 10:00 – 26 ianuarie, ora 22:00
    Zonele afectate: intensificări ale vântului în Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea; viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m
    Fenomene: intensificări ale vântului și viscol

    În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

    În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

    Județele care intră sub incidența codului Galben de viscol, vineri – 26 ianuarie sunt: Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Buzău, Covasna, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj.

     

    Harta ANM cu județele care intră sub incidența codului Galben de viscol, sâmbătă – 27 ianuarie

    ANM: Avertizare cod Galben de intensificări ale vântului și viscol la altitudini mari

    Intervalul: 27 ianuarie, ora 05:00 – 27 ianuarie, ora 22:00
    Zonele afectate: intensificări ale vântului în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului; viscol în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m
    Fenomene: intensificări ale vântului și viscol

    În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit.

    În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

    Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60…80 km/h, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

    Județele care intră sub incidența codului Galben de viscol, sâmbătă – 27 ianuarie sunt: Bihor, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna , Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till