• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum va fi vremea în următoarele zile. Prognoza meteo până duminică

    Angelica Lefter -

    Vin ninsorile în mare parte din țară în următoarele ore, iar vremea va fi din ce în ce mai rece, mai ales dimineața. Gerul se va instala pentru început în Moldova, Transilvania și local în celelalte zone. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte.

    Norii își vor face apariția în jumătatea nordică a țării, iar seara și noaptea și în rest. Va ninge slab, mai ales în a doua parte a intervalului, în nordul, centrul și estul teritoriului și pe arii restrânse în celelalte regiuni, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

    Citiți și: Vine gerul! Meteorologii au emis și un Cod Galben pentru 8 județe

    Temperaturile scad semnificativ în mai multe regiuni ale țării (foto: adevarul.ro)

    Vremea joi – 11 ianuarie, în țară

    Vremea va fi rece mai ales dimineața, iar în Moldova, Transilvania și local în celelalte zone va mai fi ger. Cerul se va înnora treptat, la început în jumătatea nordică a țării, iar seara și noaptea și în rest. Va ninge slab, mai ales în a doua parte a intervalului, în nordul, centrul și estul teritoriului și pe arii restrânse în celelalte regiuni.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special la altitudini mari (rafale de peste 70…90 km/h), trecător viscolind sau spulberând zăpada, dar cu viteze mai mici îndeosebi pe parcursul nopții (în general de 40…50 km/h) și în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și sud-vestul Olteniei.

    Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 7 grade, iar cele minime între -11 și -1 grad. În vest și pe alocuri în rest va fi ceață.

    Citiți și: Infotrafic: Porturile de la Marea Neagră redeschise, nu mai sunt drumuri blocate

    Vremea vineri – 12 ianuarie, în țară

    Meteorologii anunță valori termice în scădere, mai ales în estul și centrul țării, unde dimineața, dar îndeosebi noaptea local va fi ger, iar în celelalte zone se vor menține comparabile cu cele din ziua precedentă.

    Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar cele minime între -13 și -4 grade, mai coborâte în Moldova spre -16 grade. Cerul va avea înnorări temporare și va ninge slab în zonele montane și în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și Moldova și izolat în celelalte regiuni.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare îndeosebi la altitudini mari la munte, viscolind sau spulberând zăpada, dar local și în est și pe arii restrânse în rest. Pe alocuri se va forma ceață.

    „Este o situație normală pentru data din calendar. Ce este semnificativ este schimbul de la o masă de aer cald la o masă de aer foarte rece. Masa de aer cald a dominat în luna decembrie și chiar până în 7 ianuarie în țara noastră, astfel că de la temperaturi de plus 17-20 de grade Celsius am trecut la temperaturi cu mult minus, până la minus 19 grade în această dimineață la Negrești, fiind cea mai rece noapte din această iarnă, cu minus 6-8 grade în Capitală.

    Vremea în weekend rămâne geroasă

    Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu a intrat în direct la Digi 24, unde a declarat că și sfârșitul de săptămână va fi unul rece, cu temperaturi scăzute sâmbătă și duminică. ”Vremea rece va fi în continuare de interes, în special în zona estică, centrală și nordică a țării, pentru că urmează încă o noapte cu vreme geroasă, cu minime între minus 14-15 grade. Chiar și în cursul zilei, în bună parte din țară temperaturile sunt sub zero grade. Vorbim în continuare de o vreme rece mâine, cu maxime între minus 4 grade și cel mult 5-6 grade în sud. (…) Sfârșitul de săptămână va aduce din nou temperaturi în scădere, cu minime care vor coborî sâmbătă dimineață până la minus 13-16 grade, iar duminică dimineața minus 12-15 grade”, a spus Elena Mateescu.

    Ea a subliniat că ne aflăm într-o perioadă a anului în care temperaturile scăzute sunt normale. ”Cel puțin până la mijlocul acestei luni vom vorbi de nopți și dimineți foarte reci și maxime diurne care în bună parte din țară vor rămâne la valori negative. Spre sfârșitul săptămânii viitoare este însă posibil să consemnăm chiar temperaturi de 9-10 grade în zona de sud-est a țării”, a mai spus Mateescu.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till