• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un fermier milionar a ajuns să fie executat silit. Ferma sa se vinde astăzi la licitație

    Angelica Lefter -

    Un milionar care a investit în agricultură a ajuns să fie executat silit, iar exploatația sa agricolă este scoasă la licitație pentru acoperirea datoriilor. În urmă cu câțiva ani, Ion Grecu era lăudat pentru ferma sa de capre și pentru produsele pe care le pune pe piață, însă acum puțini își amintesc de brandul de lactate pe care l-a fondat în județul Constanța.

    Cu banii investiți din energie, Ion Grecu și-a făcut în urmă cu mai mulți ani o fermă de capre în județul Constanța. Compania Elcomex a devenit rapid cunoscută pentru că avea numai animale de rasă și procesa laptele caprelor în produse ce ajungeau în supermarket. Lanțul de producție părea complet și de succes, însă afacerea s-a năruit, iar acum milionarul este executat silit, potrivit Replica Online.

    Citiți și: Fermă de capre în judeţul Constanţa cu banii primiţi pe un parc eolian

    Ion și Carmen Grecu

    Companiile lui Ion Grecu au dat faliment una după alta, iar imperiul lui s-a ruinat, iar lichidatorii judiciari ai firmelor au organizat licitații pentru vânzarea activelor ce au aparținut cândva milionarului. O astfel de licitație are loc astăzi, 30 octombrie, și vizează vânzarea activelor societății Elcomex Agroindustrial SA. Este vorba despre Fabrica de Nutrețuri Combinate din comuna Nicolae Bălcescu, un siloz de 16.000 de tone, un depozit de materii prime, dar și mai multe echipamente, utilaje și mașini. Prețul de pornire al licitației este de circa 2,5 milioane de euro. În august a fost organizată o licitație și pentru vânzarea mai multor hectare de teren ale aceleiași societății.

    Active Elcomex scoase la licitație

    Active din patrimoniul Elcomex Agroindustrial, scoase la licitație

    Astăzi, luni – 30 octombrie, are loc o licitație în vederea vânzării unor active aflate în patrimoniul societății Elcomex Agroindustrial SA, firmă aflată în reorganizare judiciară, deținută de milionarul Ion Grecu. Fabrica de Nutrețuri Combinate (FNC) din comuna Nicolae Bălcescu este scoasă la licitație pentru 12.213.127 lei, circa 2,5 milioane de euro. Fabrica cuprinde, printre altele, și un siloz de 16.000 de tone, un depozit de materii prime de 700 de tone, un depozit produse finite 100 tone, un laborator de analize, birouri și alte anexe, dar și echipamentele laboratorului FNC, utilajele și mașini. Aceeași societate a rămas și fără 24 de loturi de teren extravilan situate tot în comuna Nicolae Bălcescu.

    Elcomex țintea să devină cea mai mare fermă de capre din România

    Elcomex Agroindustrial SA, firma milionarilor Grecu voia să ajungă să deţină cea mai mare fermă de capre din lume, ambiţie pentru care a înghiţit investiţii uriaşe, de zeci de milioane de euro. În 2016, societatea cu afaceri în producția de lactate obținute din lapte de capră, controlată de Ion și Camelia Grecu, a decis prelungirea cu un an de zile a liniei de credit în valoare de 12,5 milioane de lei, contractată de la CEC Bank.

    Compania constănțeană a fost înființată în 2004 și funcționa ca un business integrat, având în portofoliu 1.600 de hectare de teren arabil, un depozit de 16.000 de tone de cereale, situat în Constanța, o fabrică de nutrețuri concentrate și o fermă, pe care au inaugurat-o în 2012, cu un efectiv de peste 6.000 de capre din rasa Alpine, dar care urma să fie dublat în 2017 şi să devină, astfel, cea mai mare fermă de capre din lume. Investiția în agricultură, prin intermediul Elcomex Agroindustrial, s-a ridicat, în timp, la peste 30 de milioane de euro. În 2014, Elcomex Agroindustrial şi Elcomex IEA luau împreună un credit de 10 milioane de euro şi de la BRD, pentru finanţarea businessului agricol.

    Elcomex Agroindustrial, în insolvență din 2017

    Tribunalul Constanţa a decis pe 27.04.2017 intrarea în insolvenţă a Elcomex Agroindustrial SA, iar trei bănci s-au înscris imediat la masa credală, după ce, anterior, cereau chiar ele insolvenţa firmei.

    „Admite cererea formulată de debitoarea S.C. Elcomex Agroindustrial S.A. În temeiul art. 65 alin. 1 coroborat cu art. 38 alin. 1, art. 71 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă: Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei S.C. Elcomex Agroindustrial S.A., cu sediul în comuna Nicolae Bălcescu. În temeiul art.66 alin.7 din Legea 85/2014, califică cererile de deschidere a procedurii formulate de creditorii S.C. Unicredit Leasing Corporation IFN SA, Banca Comecială Intesa Sanpaolo România SA și Bamca Transilvania SA ca fiind declaraţii de creanţă. În temeiul art. 73 şi 45 alin. 1 lit. d coroborat cu art. 57 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, desemnează provizoriu, la cererea creditoarei Banca Transilvania SA, pe societatea profesională BDO Business Restructuring SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu o retribuţie fixă de 3.000 lei, fără TVA, precum şi o cotă variabilă de 10% din fondurile obţinute în beneficiul creditorilor, fără TVA”, se arată în minuta Tribunalului Constanţa.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face

    Ultimele știri

    Romeo Șoldea este noul director al Autorității Naționale Fitosanitară Subvenție nouă pentru fermierii din vegetal care cresc și animale. Ce a dezvăluit comisarul Wojciechowski Ordinul subvențiilor, modificat. Schimbări la plata APIA pentru tinerii fermieri