• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Recomandare Agroshow 2023: Patru soiuri de grâu Limagrain de semănat în acest an!

    Violina Gorcinschi -

    Patru soiuri de grâu Limagrain au fost prezentate anul acesta la AGROSHOW 2023 ca o recomandare pentru fermierii care își doresc producții ridicate, dar și calitate de panificație.

    Limagrain, partener al platformei AGROSHOW 2023 organizată de Asociația Forța Fermierilor și ferma Agromad Crops, le recomandă fermierilor patru soiuri de grâu ce au fost testate și la Iepurești, județul Giurgiu. Aceste grâuri au fost prezentate în cadrul evenimentului din platformă de către Irina Pârcălabu – reprezentant Limagrain pe județele Giurgiu și Ilfov, și de către Lucian Călin – reprezentant Limagrain în județul Teleorman.

    Irina Pârcălabu – Reprezentant zonal Limagrain pentru Giurgiu și Ilfov

    Grâul LG Avenue – cel mai cultivat soi străin din România

    LG Avenue, LG Anapurna, LG Apilco și LG Asterion sunt cele patru soiuri de grâu pe care Limagrain le-a avut în platforma de la AGROSHOW și care s-au prezentat excelent.

    ”Soiul de grâu LG Avenue este cel mai cultivat dintre soiurile străine în România, cu un potențial de producție foarte mare. Este un grâu nearistat, cu o rezistență foarte bună la boli, de talie mică, cel mai extratimpuriu soi de grâu. Este recomandat a se semăna în a doua parte a epocii de semănat. Are între 370 și 400 de boabe germinabile pe metru pătrat și este cel mai renumit soi al nostru, cu care ne mândrim, cel mai stabil”, a prezentat Irina Pârcălabu grâul LG Avenue.

    Soiul de grâu LG Anapurna de la Limagrain

    LG Anapurna – un grâu cultivat în toate zonele țării

    Al doilea soi al fost LG Anapurna, de asemenea o vedetă a câmpurilor din România. ”Soiul LG Anapurna este un soi de grâu aristat, semitimpuriu, cu o practicitate ecologică foarte bună, se cultivă în toate zonele țării. Are o toleranță foarte bună la boli, la cădere. Este un grâu panificabil, cu calități foarte bune de panificație. Recomandarea de semănat este de 380 și 400 de boabe germinabile pe metru pătrat.

    LG Asterion – viitorul soiurilor de grâu în portofoliul Limagrain

    A urmat prezentarea grâului LG Asterion, făcută de către reprezentantul zonal al Limagrain, Lucian Călin: ”Am plăcerea de a prezenta un nou soi de grâu al nostru care zicem că va fi viitorul. Se numește LG Asterion, un soi de grâu timpuriu, nearistat, cu un spic mult mai bogat decât celelalte de până acum, cu un pachet foarte bun de toleranță a bolilor. Cu siguranță va fi viitorul în ceea ce privește grâul Limagrain”.

    Producțiile obținute cu soiul de grâu LG Asterion au depășit pragul de 10 tone, ajungând la 11,5-12 tone la hectar în loturi de testare și demonstrative, a subliniat Adelin Damian, Product Manager în cadrul companiei Limagrain.

    Soiul de grâu LG Apilco de la Limagran

    LG Apicol – un soi de grâu care asigură calitate și cantitate

    LG Apilco este soiul de grâu care vine să înlocuiască în portofoliul Limagrain cunoscutul soi LG Apache. Spre deosebire de predecesorul său, LG Apicol este mult mai stabil și mai productiv decât acesta. ”Ca o particularitate, și el prezintă, ca și grâul Avenue acele pete pe frunza stindard care nu ar trebui să vă sperie, este o caracteristică de soi. Un grâu uniform, un grâu care, cu siguranță, are calitate și cantitate mai mare decât toate cele de până acum”, a precizat Lucian Călin.

    De precizat că soiurile de grâu de la Limagrain ce au fost prezentate la AGROSHOW 2023 au fost testate în cultură timp de minim cinci ani înainte de a fi disponibile fermierilor. Mai mult, aceste soiuri au fost înregistrate în catalogul oficial al plantelor de cultură din România.

    Adelin Damian, Product Manager Limagrain

    Soiurile de grâu de la Limagrain se recomandă a fi semănate în a doua parte a epocii optime

    Soiurile Limagrain s-au comportat chiar foarte bine în platforma AGROSHOW 2023 și se numără printre varietățule care nu au avut probleme cu rugina galbenă.

    ”Portofoliul Limagrain la grâu conține în special soiuri extratimpurii, timpurii, semitimpurii. Unul singur este semitardiv. Recomandăm fermierilor și în toate documentațiile noastre este specificat acest lucru să înceapă semănatul cu soiurile Limagrain în a doua parte a epocii optime. Deci, să nu înceapă imediat. Fiind soiuri extratimpurii, timpurii, este posibil ca la intrarea în iarnă stadiul de dezvoltare a plantelor să fie depășit de faza de înfrățire și atunci ce se întâmplă? Scade toleranța la frig, crește sensibilitatea la boli și, de asemenea, în primăvară se poate întâmpla ca înghețurile timpurii de primăvară să afecteze producția”, a explicat Adelin Damian, subliniind că în afară de un portofoliu bogat la cereale păioase, Limagrain oferă fermierilor și hibrizi de rapiță, de porumb, de floarea-soarelui și de mazăre.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till