• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Trafic cu insecticid furat din Italia. Flacoanele erau vândute fermierilor cu 18 euro bucata

  Violina Gorcinschi -

  Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș au descoperit mai multe persoane care ar fi încercat să facă trafic cu insecticid. Agenții au descoperit într-o autoutilitară 4.420 de flacoane de substanțe toxice, bănuite a fi fost furate din Italia, care valorează, în total, un milion de euro. Cei cinci indivizi bănuiți ar fi vândut insecticidele cu 18 euro/flacon, iar polițiștii au reținut, în cauză, un bărbat în vârstă de 51 de ani, bănuit de tăinuire la furt și trafic de substanțe toxice. Cercetările continuă în acest caz.

  Marți, pe data de 6 iunie, agenții din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, având acțiuni comune transfrontaliere și în urma informaților obținute cu sprijinul Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), au desfășurat acțiuni pentru prinderea în flagrant a mai multor persoane, care ar fi încercat să vândă 4.420 de flacoane de insecticid. În cauză, a fost reținut un bărbat în vârstă de 51 de ani.

  „În fapt, la data de 6 iunie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș au depistat în trafic, în flagrant delict, pe strada Gelu din municipiul Timișoara, un autoturism și o autoutilitară, în care se aflau 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 51 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tăinuire la furt și trafic de produse sau substanțe toxice. În urma efectuării controlului autovehiculelor, în habitaclul autoutilitarei au fost descoperite 221 de cutii cu insecticid, fiecare cutie conținând 20 de flacoane, a câte 200 de ml de substanțe toxice, produsele fiind oferite spre vânzare la prețul de 18 euro/flacon, existând suspiciunea că acestea ar fi fost sustrase la data de 28 martie 2023 din Italia, valoarea de piață a produselor sustrase fiind de peste 1.000.000 de euro”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

  mai multi politisti mascati
  Mai mulți indivizi, bănuiți într-un dosar cu trafic de insecticid (foto: gandul.ro)

  Caz de trafic cu insecticid, cercetat de procurorii timișoreni

  Cele 5 persoane bănuite au fost conduse la audieri, iar cele 4.420 de flacoane cu insecticid au fost ridicate, pentru a se continua cercetările. Un mandat de percheziție domiciliară a fost pus în executare la data de 6 iunie 2023, în municipiul Arad, județul Arad.

  În urma probelor, oamenii legii au reținut un individ în vârstă de 51 de ani pentru 24 de ore, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tăinuire la furt și trafic de produse sau substanțe toxice. Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

  „Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu autoritățile judiciare din Italia, vor efectua în continuare cercetări, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor 5 persoane și luării măsurilor legale care se impun”, au precizat reprezentanții IPJ Timiș.

  Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale. La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi torențiale în jumătate de ţară. Județe sub alertă! Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h!

  Ultimele știri

  Adrian Pintea, MADR: Subvenția care ajunge în conturi în maxim o săptămână! Lupu, Holstein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante ajung la ferme fără un minim de performanţă Valentin Jecu, cultivator de usturoi: Nu știu dacă vom recolta cele 3 tone la hectar pentru ajutorul de minimis