• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Administrează culturilor UAN 32 + ATS pentru o nutriție cu azot și sulf rapidă, constantă și de lungă durată

  agrointeligenta.ro -

  Tiosulfatul de amoniu (Thio-Sul® conform brandului companiei Tessenderlo Kerley International sau ATS conform denumirii generice) este un îngrășământ lichid cu azot și sulf, fără clor, cu un conținut ridicat de nutrienți și fără forme insolubile ale acestora.

  Conținutul de nutrienți al îngrășământului lichid ATS este de 12% azot amoniacal și 26% sulf (sau 65% exprimat în SO3), care la o densitate de 1.33 kg/litru a produsului și la o temperatură de 20°C corespunde valorilor de 160 g/l N și 860 g/l SO3, fapt care îl poziționează printre cele mai concentrate îngrășăminte lichide cu azot și sulf existente pe piață.

  UTILIZARE

  ATS-ul este utilizat de regulă în amestec cu îngrășământul lichid UAN 32, scopul fiind de a reduce pierderile de azot și de a furniza culturilor necesarul optim de azot și sulf.

  AVANTAJE UTILIZARE

  1.  Reduce pierderile de azot și îmbunătățește randamentul de utilizare a azotului de către plante

  Se discută tot mai des despre pierderile de azot și poluarea excesivă în unele cazuri, pierderi de azot survenite din cauze care de cele mai multe ori pot fi controlate.

  ATS este recunoscut pe plan internațional ca fiind inhibitor al proceselor de hidroliză și nitrificare ale diferitelor forme de azot.

  Utilizat în amestec cu îngrășământul lichid UAN 32, ATS-ul încetinește procesele de transformare a azotului în sol și astfel reduce pierderile survenite prin volatilizare, levigare și denitrificare. Cu alte cuvinte, cu un minim de 10% ATS în UAN asigurăm mai mult azot la dispoziția plantelor și o fertilizare extrem de eficientă.

  2.  Sursă eficientă de sulf

  Conținutul ridicat de sulf al ATS și compatibilitatea perfectă cu UAN 32 asigură un raport optim N/S pentru majoritatea culturilor, raport deosebit de important pentru utilizarea eficientă de către plante a celor 2 elemente nutritive și pentru obținerea de producții sporite.

  Sulful din compoziția ATS este furnizat culturilor sub două forme, asigurând o disponibilitate atât rapidă cât și prelungită a acestuia. În funcție de necesarul total de sulf al culturii, procentul de ATS în UAN poate ajunge și la 30%.

  3. Îmbunătățește disponibilitatea fosforului și a altor nutrienți aflați în sol

  Oxidarea tiosulfatilor în sol va începe imediat după administrare. Interacțiunea cu cationii prezenți în sol vă influențează pozitiv disponibilitatea P, Fe, Ca, Zn și a altor nutrienți.  Administrarea precisă și uniformă, conținutul egal de nutrienți din fiecare picătură și disponibilitatea rapidă a acestora maximizează de asemenea eficiența fertilizării.

  Metode de aplicare

  Diferitele formule obținute prin amestecarea ATS cu UAN 32 pot fi administrate cu sprayerul echipat corespunzător înainte de semănat, în vegetație sau după recoltare pentru a favoriza mineralizarea resturilor vegetale.

  Administrarea poate fi făcută și în timpul semănatului cu echipamente speciale montate pe semanatoare, sau prin fertirigare prin injectarea cu ușurință  în sistemele de irigat.

  În concluzie, de ce tiosulfații sunt mai eficienți decât alte surse de sulf? ATS nu trebuie asociat cu alte îngrășăminte solide cu azot și sulf. Sortimentele sunt extrem de diferite atât ca stare de agregare, cât și dpdv al formei nutienților din compoziție, solubilitate, stare de oxidare, rezistență la levigare, viteză de asimilare, impact asupra salinității solului sau interacțiunea cu enzimele și microorganismele din sol.


  Te-ar mai putea interesa

  Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență Vijelii puternice, grindină și ploi de peste 40 l/mp. Județe sub alertă până joi Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân

  Ultimele știri

  Adrian Pintea, MADR: Subvenția care ajunge în conturi în maxim o săptămână! Lupu, Holstein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante ajung la ferme fără un minim de performanţă Valentin Jecu, cultivator de usturoi: Nu știu dacă vom recolta cele 3 tone la hectar pentru ajutorul de minimis