• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sfat util de la un mic producător de dulceață: Cum poți curăța nucile verzi fără a-ți păta mâinile

    agrointeligenta.ro -

    Dulceața de nuci verzi este apreciată ca o delicatesă, se vinde bine, dar este și greu de preparat. Cea mai neplăcută parte a rețetei o reprezintă curățarea nucilor care trebuie făcută cu mare atenție pentru că verzeala odată ajunsă pe degete este foarte greu de îndepărtat.

    Pentru cei care doresc să prepare dulceața de nuci fără rămâne cu mâinele înnegrite, Mihai Zaharia și Alexandra Răpăilă, fondatorii Bunicel.ro dezvăluie un secret util de știut.

    ”Noi am descoperit că, deși foloseam mănuși chirugicale – chiar și două perechi, tot ne murdăream pe mâini. Din experiența acumulată deja de când curățăm manual kilograme întregi de nuci verzi, ne-am dat seama și am testat o metodă sigură ce ne permite să manevrăm ușor cuțitul, dar și să ne protejăm degetele. Astfel, înainte de a aplica mănușa chirugicală, ne înfășurăm vărful degetelor în bandă adezivă  – bandă scotch (scoci) și nu avem nici o problemă!”, au declarat cei doi antreprenori pentru Agrointeligența.

    Până ajung să fie puse la fiert în ceaun, nucile curățate se păstrează în apă rece cu lămâie proaspăt stoarsă.

    Mihai și Alexandra au reușit să înceapă o afacere profitabilă cu dulcețuri preparate după rețete vechi, la ceaun, deasupra focului de lemne. Potrivit celor doi antreprenori, dulceața de nuci verzi se numără printre cele mai apreciate produse în rândul clienților Bunicel.ro.

    Mai multe detalii despre business-ul pornit de cei tineri din livada bunicilor, puteți citi în articolul:

    Afacere cu profit rapid: Doi tineri au investit 5.000 de euro într-o făbricuță de dulcețuri. Fructele sunt culese din livada bunicilor

    Foto: www.bunicel.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Soiul de cireșe care a trecut cu bine de îngheț și va avea producție normală în livada lui Gelu Bogdan Samsarii au dat lovitura înainte de sărbători – au cumpărat ceapă verde de la producători și au vândut-o la prețuri mari în piețe Fermier german: ”Fără muncitorii din România, nu am avea ce mânca”. Oferta sa: 3.000 de euro brut, pe lună

    Ultimele știri

    Un vestit târg de animale se ține anul acesta pe 1 mai Firma de asigurări nu despăgubește un fermier care a reușit să stingă singur incendiul la combină Fermierii mai au fix o lună pentru a cere subvențiile APIA. Probleme cu aplicația AGI?