• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANUNȚUL APIA pentru FERMIERI: BANI SUPLIMENTARI pentru LAPTELE ȘI FRUCTELE ROMÂNEȘTI!

    Ramona Dascălu -

    Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a publicat Ghidul destinat solicitanților privind acordarea ajutorului financiar FEGA în cadrul Programului pentru școli al României, desfășurat pe perioada anului școlar 2019-2020. În acest ghid, fermierii interesați pot afla informații referitoare la condițiile de accesare ale acestor măsuri și la condițiile de eligibilitate.

    APIA a fost desemnată ca autoritate națională competentă pentru implementarea, controlul și acordarea de ajutoare financiare din FEGA pentru furnizarea fructelor și legumelor, laptelui și produselor lactate preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ și pentru realizarea măsurilor educative aferente.

    Noul Program pentru școli al României prevede realizarea cumulată a următoarelor măsuri:

    a) acordarea gratuită pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular de fructe și legume proaspete, lapte și produse lactate și de produse de panificație în limita unei valori zilnice/preșcolar/elev.

    b) derularea de măsuri educative care însoțesc distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate.

    Beneficiarii acestui program sunt preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular care pot primi fructe și legume proaspete, lapte și produse lactate în limita unei valori zilnice/preșcolar/elev.

    Programul pentru școli al Uniunii Europene este un program menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase și să ducă la creșterea consumului de produse locale în rândul copiilor, fiind construit în jurul a două componente: distribuția de fructe și legume proaspete și lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf și punerea în aplicare de măsuri educative aferente.

    Ghidul Solicitanților poate fi consultat AICI.


    Te-ar mai putea interesa

    Oierul Ioan Suciu anunță că vinde 200 de litri de lapte de oaie pe zi: ”Prețul de criză, ca peste tot! 10 lei litrul!” Ruperea florilor la căpșuni pentru o producție mai mare. Metoda pas cu pas Arătură, minim-till sau no-till? Rezultate obținute după 5 ani în ferma sa de sătmăreanul Bekes Arnold

    Ultimele știri

    George Simion și Nicușor Dan – în turul 2 la alegerile pentru funcția de președinte al României Benzi de biodiversitate la marginea serelor. Funcționează? Utilaje agricole de milioane, distruse într-un incendiu. Fermierul crede că focul a fost pus intenționat