• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul agriculturii: ”Cel mai bun lapte l-am băut la Piatra Craiului. Aveți încredere în produsele românești”

    Roxana Dobre -

    Cel mai bun lapte pe care l-am băut vreodată a fost cel din munții Piatra Craiului, a declarat din nou ministrul agriculturii Achim Irimescu, făcând totodată și un apel către consumatori de a nu își pierde încrederea în produsele românești, mai ales acum când autoritățile italiene au emis o avertizare privind o brânză românească contaminată cu E.coli.

    ”Un lapte ce l-am putut degusta (…) de la Piatra Craiului mi s-a părut cel mai bun lapte pe care l-am testat eu vreodată. Sigur, pot să fiu subiectiv, că sunt român, dar fiți convinși că dacă aceste produse respectă condițiile de igienă și de sănătate vor fi unele dintre cele mai bune produse”, a declarat astăzi minstrul.

    El spune că în acest moment, o soluție pentru promovarea produselor naturale din România o reprezintă etichetarea lor ca produse montane.

    ”Produsul montan sper să îl avem anul acesta iar Hotărârea de Guvern a pornit pe circuit în Ministerul  Agriculturii și urmează să își urmeze circuitul la celelalte ministere și sigur că ne dorim cu toții să avem cât mai curând posibil etichete cu produs montan care să ne garanteze că este produs într-o zonă unde nu se folosesc produse chimice de decenii și că de fapt avem o floră și o faună extrem de bogată, mai ales dacă ne referim la floră care conferă produselor realizate în zona montană calități deosebite”, a mai subliniat ministrul.

    Acesta a transmis un mesaj ferm către consumatori și anume să aibă încredere deplină în produsele românești.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii

    Ultimele știri

    Prețul mieilor după Paști. Oierii mizează pe cererea venită pentru export Înghețată din lapte de porc – inovația unui fermier olandez Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare