• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mobilizare a fermierilor: 24.000 de euro pentru Petre Țăroiu! Campania continuă!

    Angelica Lefter -

    Fermierii își arată unitatea sprijinindu-l pe colegul de breaslă, Petre Țăroiu, din Videle, Județul Teleorman, executat silit de banca la care avea credit, să-și recupereze combina agricolă. Suma pe care trebuie să o returneze băncii agricultorul aflat în impas este de aproape 90.000 de euro. Fermierul are la dispoziție 30 de zile, adică toată luna aprilie, altfel va pierde utilajul și ratele achitate până în prezent.

    Ca și în alte cazuri, fermierii au deschis o campanie pentru a-l ajuta pe colegul lor aflat într-o situație dificilă. Până acum au contribuit 2.400 de persoane cu suma de aproximativ 10 euro de persoană. La un calcul simplu, în contul lui Petre Țăroiu ar fi trebuit să intre 24.000 de euro.

    Citește și: Fermierii se mobilizează pentru a-l ajuta pe Petre Țăroiu să-și recupereze combina luată de bancă

    Fermierul Petre Țăroiu a confirmat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că banii i-au intrat în cont, însă mai are mult până la a răscumpăra integral combina. Totodată, a vrut să precizeze, pentru cei care critică într-un fel campania de strângere de fonduri că de-a lungul timpului a ajutat la rândul său oameni aflați în situații grele, că este un om săritor, cinstit, muncitor și ar face oricând același lucru pentru alte persoane.

    ”Au donat 2.400 de oameni, vă spun situația de aseară, de la ora 21:30. Avem în fiecare seară live pe o rețea de socializare. Am calculat așa 24.000 de euro, cu aproximație, unii au donat mai puțin, alții mai mult. Majoritatea sunt transportatori, oameni de rând, fermieri. Trebuie să le spun oamenilor, celor care critică, faptul că nimeni nu le impune să doneze. Acum sunt eu în această situație. Putea să fie oricine. Aici trebuie să dăm dovadă de puterea exemplului, trebuie să conștientizăm și să ne întoarcem la gradul de umanitate. Banca are dreptate, banii trebuie să-i dau, dar eu am cerut păsuire și să-mi lase utilajul în curte, eu cu ce muncesc să fac acei bani să plătesc ratele? Eu am cerut să vină cineva să facă o analiză la mine în localitate, să meargă la fiecare arendaș și să vadă dacă este mulțumit. Mulți spun că noi, fermierii care luăm în arendă păcălim oamenii, păi eu am dat 1.000 de kg de cereale la hectar și pe lângă toate acestea, mai dau și 5 litri de ulei de floarea-soarelui presat la rece natural la fiecare arendaș de la care am teren. Eu am dat arenda oamenilor, chiar dacă am cest necaz, că știu că și ei au nevoie”, a explicat fermierul teleormănean.

    Licitație șepci și cărți făcută de ing. Ionuț Bărbulescu pentru fermierul teleormănean Petre Țăroiu (foto: Facebook/Dorian IB)

    Citește și: Fermier executat silit de firma de la care a cumpărat inputuri – s-a trezit cu dobândă de 140.000 de lei

    Carte vândută cu 5.000 de lei pentru cauza fermierului Petre Țăroiu

    Inițiatorul campaniei de strângere de fonduri, inginerul agronom Dorian Ionuț Bărbulescu, este cel care s-a implicat pentru a-l ajuta pe fermier și până acum chiar a reușit în tot ce și-a propus. Deși nu îl cunoștea foarte bine pe fermierul Petre Țăroiu, a dat dovadă de o mare putere de empatie pe care a transmis-o și altor fermieri.

    ”Cu domnul Țăroiu nu eram prieten, nu suntem rudă, nici măcar nu ne aveam la Facebook. Când am participat la protest, în schimb, l-am văzut pe fermierul Petre Țăroiu în fiecare noapte acolo. Din auzite, știam povestea dânsului, dar într-o zi am vorbit cu alți fermieri care sunt în aceeași situație, deci tot blocați, executați, și vorbeam că nu se mai poate și ei spuneau că pe Petre l-au executat și urmează și ei. Eu venind noaptea de la câmp, le-am spus că m-am săturat să vorbim să nu facem nimic, astfel că nu recomand să facem activități care nu corespund legislației, dar haideți să donăm 50 de lei, 10 euro, 8.000 de persoane”, a fost propunerea inginerului Dorian Ionuț Bărbulescu.

    Ing. agronom Dorian Ionuț Bărbulescu, județul Olt

    Ing. Ionuț Bărbulescu: Situația este disperată și cere măsuri disperate!

    Pentru a da chiar el un exemplu de umanitate, și-a vândut la licitație valoroasele cărți și tratate de agronomie cumpărate în perioada anilor de studii și a reușit să obțină sume frumoase. O asemenea carte a fost adjudecată cu 5.000 de lei, iar cea mai ieftină cu 500 de lei.

    ”Ideea de campanie am luat-o de la soție, care în trecut a reușit să strângă 1 milion de euro pentru un băiat. Ea mi-a zis că pot lua tot ce am în casă și pot să donez, să scot la licitație. Bineînțeles, dacă am terminat două facultăți, am casa plină de cărți și e și aceasta o modalitate de a face bani. Am scos niște tratate la început și niște îndrumare. Cea mai mare sumă obținută pentru o carte a fost de 5.000 de lei, din partea unui fermier de 35 de ani, cea mai mică a fost până acum de 500 de lei. Voi continua să scot la licitație tot ce am prin casă până strângem banii. După ce termin cărțile voi continua cu niște utilaje agricole pe care le am și inclusiv cu haine nepurtate. Am șepci noi primite și care au fost licitate. Situația este disperată și cere măsuri disperate”, a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, tânărul inginer agronom din comuna Sprâncenata, sat Frunzaru, județul Olt.

    Ing. agronom Dorian Ionuț Bărbulescu, comuna Sprâncenata, județul Olt, inițiatorul campaniei pentru Petre Țăroiu

    Campania va continua în următoarele 30 de zile. Mesajul inginerului Dorian Ionuț Bărbulescu. este unul simplu și face referire la unitate.

    ”Vrem să transmitem un mesaj simplu: Comunicare, colaborare și unitate. Să creăm un canal de comunicare între toți fermierii din România, nu doar pe plan local. Și o să continui campania, o să scot la licitație un ceas la care țin și utilajele pe care le am în curte. De la fermierul Aurel Suditu am primit foarte multe cărți pentru donat și va dona inclusiv utilaje pentru fertilizat. Dacă am putere să merg mai departe, eu o voi face!”, a transmis inginerul agronom Dorian Ionuț Bărbulescu.

    Mesajul campaniei:
    ”Căutăm fermieri ca să salvăm 1 FERMIER executat de către bănci. Fermierii se unesc!
    10 euro vor face DIFERENȚA!
    Cont donații:
    Nume: Petre Taroiu
    Revolut: 0738660173
    RO34BREL0005543159410100”


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Răsadurile de ardei se îngălbenesc. Cauze, remedii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere