• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Florin Barbu preferă legumele din solarul familiei: „Nu folosim pesticide”

    Violina Gorcinschi -

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dezvăluit, recent, că se hrănește cât se poate de sănătos, preferând să consume produse obținure de familia sa. Șeful de la Agricultură a spus că își ia legumele din solarul familiei, unde nu se folosesc pesticide. De asemenea, ministrul a recunoscut că și lactatele pe care le cumpără sunt tot din surse bio.

    Ministrul Agriculturii Florin Barbu a spus că mănâncă legume din solarul familiei. El a recunoscut că îi plac și micii, dar că nu a mâncat niciodată de la Obor, potrivit digi24.ro.

    Ministrul Barbu încearcă să își producă mâncarea acasă (foto: stirideolt.ro)

    Ministrul Florin Barbu își ia legumele din propriul solar

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost întrebat de jurnaliști despre dieta sa și care sunt sursele de unde își ia alimentele. Acesta a spus că mănâncă bio, iar fructele și legumele le produce acasă, în propriul solar.

    Citește și: Florin Barbu: Fără aprobarea ministrului Agriculturii nu se vor mai trage rachete antigrindină

    „Da, mănânc bio. Am un solar pentru familie unde producem bio, nu folosim pesticide. Mă bucur că zona de lactate a avut o explozie pe partea de bio, folosesc produse bio şi le cumpăr”, a spus Florin Barbu, în cadrul emisiunii Insider politic, difuzată ieri, sâmbătă – 23 martie, la Prima TV.

    Șeful de la Agricultură a precizat că produce  în solar roșii, vinete, castraveți, iar în anumite perioade își ia alimentele din magazin. „Roşii, castraveţi, vinete. Avem pentru familie. Pe perioada în care nu pot să produc acasă, că nu sunt temperaturile necesare, încercăm să căutăm produsele cât mai bio din magazine”, a explicat ministrul.

    În ceea ce privește produsele de origine animală, lactate și ouă, Florin Barbu a spus că și pe acestea încearcă să le producă acasă. „Avem acasă. Încercăm să producem mâncarea sănătoasă acasă”, a explicat ministrul.

    Citește și: Când se achită ajutorul pentru culturile de legume în solar

    Ministrul Agriculturii a fost întrebat și dacă a mâncat mici în Piaţa Obor din Bucureşti. „N-am mâncat mici la Obor, dar unde mă opresc, mănânc mici. Îmi plac”, a răspuns Barbu.

    Pus să aleagă între pâine şi mămăligă, Florin Barbu a ales mămăliga.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till