• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cărți funciare eliberate gratuit pentru proprietarii de terenuri agricole

    Angelica Lefter -

    ANCPI derulează lucrări de înregistrare a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, pe o suprafață de peste 6 milioane de hectare, din 2.295 de UAT-uri. Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), din fonduri europene nerambursabile dar și din bugetele primăriilor. Cărțile funciare sunt eliberate gratuit pentru cetățeni, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

    Citiți și: Cadastru gratuit 2024. Lista cu cele 498 de comune unde se fac lucrări gratuite de cadastrare

    ANCPI :  Hartă lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de UAT

    Cărțile funciare deschise cu finanțare europeană sunt în număr de 681.174

    ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul întregii localități, în 227 de UAT-uri, din totalul de 3.181 de UAT-uri, precum și în peste 25.000 de sectoare cadastrale, cu o suprafață totală de peste 5,3 milioane de hectare.

    Potrivit ANCPI, 104 comune au fost cadastrate prin Proiectul major ”Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat prin POR 2014 – 2020. Numărul cărților funciare deschise cu finanțare europeană este de 681.174.

    Astfel, până la data de 5 martie 2024, prin programele derulate, ANCPI a deschis peste 6,7 milioane de noi cărți funciare, gratuit pentru cetățeni.

    ANCPI:  Lucrări de înregistrare sistematică în derulare la nivel de sector cadastral

    7,52 milioane de hectare de terenuri agricole, înregistrate în sistemul integrat de cadastru

    Din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subvențiilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară 7,52 milioane de hectare (78%).

    În prezent, se desfășoară lucrări de cadastru la nivelul întregului UAT în 496 de localități, dintre care 453 de comune beneficiază de fonduri europene. În alte 24 de UAT-uri și în 640 sectoare cadastrale, lucrările de înregistrare sistematică sunt cofinanțate de ANCPI. Totodată, se derulează lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în 21.179 de sectoare cadastrale.

    Citiți și: Cadastru gratuit 2024. Termen limită pentru proprietarii de terenuri

    ANCPI: Lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor

    Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.

    Până în decembrie 2023, ANCPI a fost beneficiarul Proiectului major ”Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020.

    Proiectul a completat obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat. Realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților cu fonduri europene va continua, deoarece proiectul a fost etapizat, potrivit Legii nr. 338/2023, fiind inclus în Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till