• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în România. Ploi puternice, vânt și ninsori până miercuri

    Roxana Dobre -

    Meteorologii au anunțat precipitații însemnate cantitativ, vânt puternic și ninsori la altitudini de peste 1.500 m, până miercuri, 14 februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări meteo de Cod Galben valabile pentru cea mai mare parte a țării.

    Meteorologii au anunțat că după episodul de vreme foarte caldă din week-endul care a trecut, temperaturile scad din nou semnificativ în majoritatea regiunilor, sub influența unui ciclon din Marea Mediterană care traversează și țara noastră. De astăzi, luni – 12 februarie, sunt în vigoare mai multe avertizări care anunță ploi însemnate cantitativ, vânt puternic și ninsori.

    Citiți și: Vine primăvara. Cum va fi vremea până la începutul lunii martie

    Meteorologii au anunțat ploi, vânt și ninsori până la mijlocul acestei săptămâni

    Șefa ANM: Revin ploile

    Ciclonul din Marea Mediterană traversează și România iar vremea se va înrăutăți în această săptămână. Potrivit Elenei Mateescu, directorul ANM, de astăzi temperaturile vor mai scădea, comparativ cu ceea ce s-a înregistrat săptămâna trecută, mai ales în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7,8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil mai fie valori de 16,17 grade Celsius.

    ”Revin ploile pentru că vorbim de averse, în special în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, practic se va simți în toată țara, iar la atitudini mai mari, peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte. Vorbim de cantități de apă de 15, 20 litri pe metrul pătrat și intensificări ale vântului de 50, 60 km/h”, a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

    Citiți și: Furtuna Ingunn a ajuns în Europa aducând rafale de vânt de până la 180 de km/h

    Ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului până miercuri

    Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 14.00 – 14 februarie, ora 10.00
    Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

    În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului. La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

    Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

    Atenționare meteorologică

    Cod Galben de ninsori la altitudini de peste 1500 m

    Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 18.00 – 13 februarie, ora 22.00
    Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1500 m

    În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

    La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

    Județele aflate sub Cod Galben de ninsori sunt: Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Cluj, Harghita, Mureș. Bacău, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara,

    Harta județelor aflate sub Cod Galben de precipitații însemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1500 m


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till