• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prețurile îngrășămintelor cresc brusc

    Angelica Lefter -

    Prețurile îngrășămintelor cresc brusc pe piața mondială. Analiștii au observat că îngrășămintele pe bază de azot au prețuri din ce în ce mai mari. La nivel global prețurile la uree au continuat să urce puternic în această săptămână.

    Fermierii din Franța și Germania resimt deja scumpirile la îngrășăminte, iar cei care nu au investit până acum în achiziționarea lor, au ratat momentul de a cumpăra îngrășăminte la un preț accesibil, potrivit unei analize Agrarheute.com.

    Prețurile ureei au crescut brusc pe piața mondială (foto: puterea.ro)

    În această săptămână, prețurile globale pentru uree au continuat să crească, iar cantități uriașe de îngrășăminte au fost deja puse deoparte prin contracte încheiate în avans. ”Cererea pentru contracte de preempțiune a crescut. Sunt acum securizate cantități parțiale pentru primăvară”, au confirmat observatorii pieței din Germania.

    Îngrășămintele cu azot devin, de asemenea, mai scumpe în Germania. În schimb, fermierii din Franța trebuie deja să cheltuiască mult mai mulți bani. Analiștii se așteaptă ca această creștere a prețurilor să continue până în august, deci cel mai ieftin moment de cumpărare ar fi putut fi ratat cu mult timp în urmă.

    Citiți și: Cum utilizăm rațional îngrășămintele?

    În Franța, îngrășămintele pe bază de azot au crescut cu până la 60 de euro/tonă

    În Germania și Franța, creșterea prețurilor pe piața mondială determină majorări de preț, unele dintre ele substanțiale, pentru aproape toate îngrășămintele cu azot. În Franța, îngrășămintele cu azot cresc cu 35 până la 60 de euro pe tonă în această săptămână. Creșterea actuală a prețurilor la gaze la 30 de euro pe MWh (megavatt oră) duce, de asemenea, la creșterea prețurilor.

    ”Cererea de contracte de preempțiune a crescut. Acum se asigură cantități parțiale pentru primăvară”, confirmă observatorii pieței de la Camera de Agricultură din Renania de Nord-Westfalia.

    Conform specialiștilor, prețurile globale ale ureei vor continua să crească brusc în această săptămână. Comercianții de îngrășăminte și analiștii presupun că această creștere a prețurilor va continua și în august.

    Toți comercianții și fermierii care nu au cumpărat în luna iunie vor trebui, probabil, să cheltuiască mult mai mulți bani pe îngrășămintele de care vor avea nevoie. În porturile de import din Germania, comercianții de azotat de calciu amoniu (KAS) cer prețuri de piață spot de puțin peste 300 de euro pe tonă în această săptămână, adică cu 20 de euro mai mult decât la începutul lunii.

    Citiți și: România, în topul consumatorilor de îngrășăminte cu fosfor din UE

    Pentru uree, cererile de preț pe piețele spot germane au fost inițial stabile la aproximativ 460 de euro pe tonă, în timp ce prețurile pe piața mondială și în Franța sunt deja în creștere puternică. Pentru îngrășământul lichid AHL se cer în prezent 280 de euro pe tonă în Germania.

    Ureea și nitratul de amoniu s-au scumpit semnificativ

    Licitația pentru uree pe piața indiană este în centrul atenției observatorilor pieței și a evoluțiilor ulterioare ale prețurilor pentru îngrășămintele cu azot. Analiştii şi comercianţii se aşteaptă ca chinezii să fie principalul furnizor al licitaţiei şi au rezervat deja stoc pentru aceasta. Prețurile ureei continuă să crească în această săptămână în principalele locuri de tranzacționare la nivel mondial.

    US Gulf a raportat prețuri FOB (n.r. free on board), în august, de 363 de dolari pe tonă, adică cu aproape 30 de dolari mai mult decât acum o săptămână și cu aproximativ 55 de dolari mai mult decât la începutul lunii.

    Prețurile de export de 415 dolari pe tonă sunt solicitate în prezent în porturile din Egipt, după ce ureea a costat mai puțin de 300 de dolari pe tonă acolo, la sfârșitul lunii iunie.

    Din Franța, prețurile pentru nitratul de amoniu sunt raportate în această săptămână cu 27% mai mari, de la 315 euro pe tonă, adică cu 37 euro mai mult decât în săptămâna precedentă.

    Nitratul de amoniu este cu 33,5% mai mult. Pe fermierii francezi îi costă deja 383,50 euro pe tonă, adică cu 58 de euro mai mult decât acum o săptămână, relatează agrarportal terre-net. De asemenea, ureea costă cu 36,5 euro pe tonă mai mult în Franța decât acum o săptămână.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till