• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Licitație: APIA cumpără 130 de mașini de teren pentru funcționarii care fac controale în ferme!

    Roxana Dobre -

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) intenționează să achiziționeze 130 de mașini 4×4 iar suma pusă ”la bătaie” pentru licitația de autoturisme este de 9.405.196 lei, fără TVA. Potrivit unui anunț public lansat de APIA pe pagina proprie, mașinile noi sunt cumpărate ca să fie asigurate condiţiile optime de deplasare a personalului care are atribuţii în misiunile de control şi verificare pe teren.

    ”La data prezentei, starea autovehiculelor din dotarea APIA nu asigură buna derulare a tuturor activităţilor specifice, necesare verificării conformității cererilor de plată pentru măsurile FEADR atât pentru aparatul central APIA, cât și pentru centrele judetene și locale APIA. Pentru toate măsurile gestionate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), este necesară asigurarea suportului logistic necesar, prin achiziționarea autovehiculelor prevăzute în Planul de acţiune privind proiectele de asistenţă tehnică pentru anul 2020 derulate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nr. 20440/22.06.2020 aprobat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Unul dintre proiectele ce fac obiectul Planului de acțiune îl reprezintă achiziţia de autovehicule necesare desfășurării activităților specifice de către personalul implicat în asigurarea fluxurilor de lucru și gestionarea dosarelor fermierilor ce accesează măsuri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 din aria de competență APIA”, își justifică APIA achiziția în caietul de sarcini.

    Mai mult, aceeași sursă precizează că Achiziţionarea autovehiculelor se realizează pentru personalul din cadrul Direcţiilor de specialitate/serviciile/birourile din aparatul central, centrele judeţene și locale APIA, implicat în asigurarea fluxurilor de lucru, gestionarea și controlul dosarelor fermierilor ce accesează măsuri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală(PNDR) 2014-2020 din aria de competență APIA.

    ”Prin acest proiect autoritatea contractantă urmărește să se asigure că parcul auto care va fi utilizat pentru monitorizarea si controlul cererilor de plată din componenta FEADR va fi modernizat, astfel încât sa se asigure condițiile potrivite pentru deplasarea personalului APIA care are atribuții în misiunile de control și verificare pe teren, în managementul și coordonarea acestor activități, în prevenirea și diminuarea riscului de apariție a neregulilor și fraudelor în implementarea măsurilor gestionate de către APIA, în condiții de siguranță pe terenurile agricole și montane, acestea fiind obiective principale de îndeplinit în gestionarea măsurilor din FEADR”, mai arată APIA. Instituţia are următoarea organizare: aparat central, 42 de centre judeţene şi 265 centre locale.

    Mașinile folosite în prezent de funcționari, prea uzate

    Din analiza făcută la nivelul parcului auto al Centrelor Judetene APIA și a Aparatului Central al APIA rezultă că din totalul de 772 autovehicule ce deservesc angajaților instituției, 468 de autovehicule cu perioada de amortizare consumată se află în pragul critic de uzură, mai arată textul citat.

    ”Întrucât 60% din parcul auto al APIA se află într-o stare avansată de uzură este necesară și oportună asigurarea parcului auto al APIA Central și al Centrelor Județene APIA cu autovehicule noi, pentru a fi utilizate în desfășurarea activităților instituției efectuate cu ocazia deplasărilor interne, a activităților de control pe teren sau a misiunilor de control și audit în teritoriu, pentru măsurile delegate din PNDR. Întrucât 60% din parcul auto al A.P.I.A. se află într-o stare avansată de uzură fizică şi morală, este necesară și oportună asigurarea parcului auto al APIA Central și al Centrelor Județene APIA cu autovehicule noi, pentru a fi utilizate în desfășurarea activităților instituției efectuate cu ocazia deplasărilor interne, a activităților de control pe teren sau a misiunilor de control și audit în teritoriu, pentru măsurile delegate din PNDR”, mai arată instituția.

    Ca detalii tehnice, APIA caută mașini noi, anul de fabricaţie al autovehiculului să fie 2020. Mașinile tip SUV trebuie să aibă tractiune 4×4 nepermanentă, cu posibilitatea selectării modului de operare a distribuției cuplului.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Ferme agricole închise de Garda de Mediu! Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ploi și vreme rece la final de aprilie. Când se schimbă temperaturile